30. listopadu 2016 • 12:08

Jihlava ruší soustředění v Turecku. Chce se připravit na české počasí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jihlavy nepojedou v zimní přestávce na plánované soustředění do Turecka. Vedení předposledního týmu tabulky první ligy se rozhodlo absolvovat přípravu v domácích podmínkách, v nichž bude mužstvo na jaře bojovat o záchranu. Vysočina získala v první polovině soutěže pouze deset bodů a na čtrnáctou Zbrojovku ztrácí čtyři.



"Boje o záchranu budou probíhat v českém počasí. Na to se musíme perfektně připravit a zvolit pro tyto duely správné typy hráčů. Znamená to, že neplánujeme herní soustředění v Turecku," vysvětlil ředitel Vysočiny Zdeněk Tulis na klubovém webu.

Navzdory nelichotivému postavení v tabulce vedení klubu nepočítá s převratnými změnami v hráčském kádru. "V létě jsme tým přebudovali. Stále jej považujeme za dobrý. Jsme přesvědčeni, že máme věkově velmi vyvážené mužstvo. Zároveň jsme v týmu vytvořili konkurenci na jednotlivých postech, která v Jihlavě na takové úrovni dosud nikdy nebyla," řekl Tulis.

Výrazné zlepšení zatím nepřineslo ani angažování bývalého reprezentačního kouče Michala Bílka. Pod jeho vedením Jihlava z devíti zápasů jen jednou vyhrála a pětkrát remizovala. Před zimní přestávkou ještě Jihlava přivítá v sobotu Liberec. "Utkání je pro nás mimořádně důležité. V nadcházejících patnácti duelech musíme získat minimálně dvacet bodů, abychom na záchranu mohli vůbec pomýšlet," řekl Tulis.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Jihlava 0:0. Záchranářský boj gól nepřinesl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud