6. prosince 2016 • 14:12

Kdo povede Spartu? Trpišovský ukončil jednání, variantou je Vrba

Autor: iSport.cz, jon, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo bude trénovat Spartu na jaře? Už krátce po konci ligového podzimu odpadl jeden z hlavních kandidátů. Jindřich Trpišovský totiž ukončil jednání s letenským klubem a rozhodl se pro setrvání v Liberci. Informaci jako první přinesl web Aktuálně.cz. Ve hře je kromě setrvání současného kouče Davida Holoubka i nová varitanta: příchod bývalého reprezentačního kouče Pavla Vrby, který při svém angažmá v Plzni vynesl západočeský klub do pozice největšího sparťanského rivala.



Sparta jednala s Trpišovským už během podzimu, kdy došlo k ukončení spolupráce se Zdeňkem Ščasným. K dohodně nedošlo tehdy ani nyní. "V kontaktu se Spartou jsem byl, ale v současné chvíli jsme v takové rozporuplné situaci. V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit. Cítím velkou zodpovědnost nejen za úspěch, ale také za neúspěch, a to mě určitým způsobem zavazuje. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce," prohlásil Trpišovský pro klubové stránky.

Trpišovského ne znamená, že Sparta bude hledat pro jaro funkční model, v němž by roli hlavního trenéra i nadále zastával David Holoubek, byť mu k tomu chybí potřebná licence.

Mladému a progresivnímu kouči se na letenské lavičce dařilo, mimo jiné s týmem dokázal postoupit do jarní části Evropské ligy. Jenže Holoubek ještě nevlastní profilicenci potřebnou k vedení českého prvoligového klubu, na jaře musí vést oficiálně klub někdo jiný.

"Za dva měsíce jsme tu odvedli kus dobré práce. Výsledky, body, skóre – tohle všechno asi hovoří v můj prospěch. Takže ano, myslím si, že už na ligu mám. Ale třeba mě ještě někdo vyvede z omylu," uvedl Holoubek v rozhovoru pro deník Sport po posledním podzimním ligovém kole. (Holoubkovo hodnocení ligového podzimu čtěte ZDE>>>)

Trpišovský ukončil jednání, Spartu trénovat nebude
Video se připravuje ...

Požár bude jednat s Vrbou už dnes

Druhou, mnohem překvapivější variantou, je pak Pavel Vrba . Bývalého reprezentačního trenéra Sparta oslovila už před několika týdny, ale tehdy ji s díky odmítl. Jenže po sérii špatných výsledků Machačkaly začala ruská média spekulovat o Vrbově odvolání. Tlak určitě neoslabí po posledním výsledku Vrbova týmu, který prohrál v ruské lize na půdě předposledního Arsenalu Tula 0:1.

Sparta rázem opět zpozorněla. Podle informací iSport.cz bude už dnes sportovní ředitel Tomáš Požár s Vrbou o možném angažmá opět jednat.

Letenský celek na setkání s médii před čtvrtečním utkání Evropské ligy na Interu Milán poskytlo jen krátké prohlášení. "Vedení Sparty chce situaci kolem trenéra vyřešit co nejrychleji, jednání probíhají. Ale zatím se k ničemu konkrétnímu směrem k veřejnosti a fanouškům nebudeme vyjadřovat," sdělil ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Teplice 2:1. Góly domácích dávali Kadlec a Lafata
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Liberec 1:0. Hosté stále čekají na výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud