10. prosince 2016 • 04:50

Konec nadějné posily! Kace v Plzni dohrál, neplnil si povinnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Plzně přicházel se značným očekáváním, velmi rychle se prokousal do základní sestavy. Jenže v kádru českého mistra se Ergys Kace objevil naposledy 3. listopadu. Co se s nadaným záložníkem stalo? Klub po závěrečném duelu Evropské ligy s Austrií Vídeň (3:2) potvrdil informaci, že albánský reprezentant už nějaký čas funguje pouze v juniorce a počítá se s tím, že v zimě bude jeho hostování předčasně ukončeno. Důvodem je špatná disciplína, kterou klub ani trenér Pivarník nehodlali tolerovat.



Kace figuroval v základní sestavě Plzně ještě v zápase Evropské ligy proti rumunské Astře Giurgiu. V remízovém utkání (1:1) odehrál 61 minut, než ho vystřídal Tomáš Hořava. Od té doby o něm nebylo ani vidu, ani slechu.

„Nebyli jsme spokojení s tím, jak si plnil povinnosti v A týmu. Před časem byl přeřazen do juniorky, kde stráví zbytek podzimu a pak budeme řešit, co dál,“ uvedl po utkání s Austrií Vídeň tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

Oficiálně tak potvrdil informaci, o které se v zákulisí už nějakou dobu špitá. Byť měl Kace slušný začátek a rychle se prokousal do základní sestavy, nechtěl plnit taktické pokyny, které po něm trenéři chtěli. Když předčasně střídal (při poháru v Opavě), choval se podrážděně a namistrovaně. Dokonce se prý divil, na jakémže stadionu to měl hrát fotbal… Také kvůli tomu ho plzeňská kabina úplně nepřijala.

Slovácko - Plzeň: Kaceho přímý volný kop vytáhl Heča
Video se připravuje ...

Konečná po zápase na Astře

Situace vyvrcholila po utkání na Astře, kde se Kace objevil v plzeňské sestavě naposledy. Utkání v Evropské lize se mu nepovedlo, především směrem dozadu nezahrál dobře. Na tréninku měl podle informací Sportu oznámit, že má problémy s nohou, nemůže pořádně běhat a v následné reprezentační pauze chtěl odjet pryč z Česka. Trenéři ho vzhledem k těmto okolnostem poslali do přípravy s juniorkou, kde se Kace objevil až po několika dnech. Tím si dveře do kabiny prvního týmu definitivně zavřel.

„Kaceho beru tak, že z mužstva v zimě odchází. Je to jediný hráč, který asi v zimě odejde. Pak ještě Suchan. Je to vynikající mladý fotbalista, ale při přetlaku ofenzivních hráčů, které tady máme, mu spíš hledáme hostování. Potřebuje hrát, aby případně mohl jet v létě na EURO za jednadvacítky,“ prozradil plzeňský kouč Roman Pivarník.

Kace se nejspíš předčasně vrátí do řecké Soluně, odkud mu běželo roční hostování s opcí. Účastník červnového EURO ve Francii přišel do Plzně na konci léta spolu s Martinem Zemanem . Ve Viktorii odehrál celkem devět zápasů, nevstřelil jediný gól.

Na startu svého angažmá však na hřišti upoutal. Při hodnocení jeho působení ve Štruncových sadech budou ale převládat rozpaky.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Hořava: Průběh zápasu byl divoký, takový jsem asi nezažil
Video se připravuje ...

V Plzni budu až do smrti, řekl kapitán Petržela. Divil se zprávě o odchodu Ďuriše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud