16. prosince 2016 • 09:06

Slavia vábí Chorvata, který zkoušel prorazit v Atlétiku Madrid

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi ve Slovinsku platí za dálnici při cestě do Chorvatska. Fotbalová Slavia dál jezdit nemusí: nejspíš si tam zkrátí cestu za chorvatskou posilou a peníze nechá hlavně za ni. Jejím cílem je Domžale, za které nastupuje dvaadvacetiletý Marko Alvir. Univerzál, jenž může hrát v obraně i záloze, byl nedávno rok a půl na zkušené v Atlétiku Madrid.



Slavia se po posilách dívá doma i v cizině, odkud by ráda přivedla podobné objevy, jakým je například defenzivní záložník Michael Ngadeu. V norském Mölde jí padl do oka Per-Egil Flo, ve slovinském Domžale zase Alvir. Rodák ze Záhřebu hrál za místní NK a Dinamo, odkud na podzim 2013 v devatenácti letech odešel zkusit štěstí v třetím týmu madridského Atlétika.

„Byla to pozitivní zkušenost. Poznáte nároky, jaké mají na nejvyšší úrovni v zahraničí,“ řekl pro klubový web. Ke španělskému fotbalu zjevně vzhlíží, jeho nejoblíbenějším klubem je FC Barcelona a vzorem její režisér Iniesta . Loni v létě nicméně z Madridu odešel a objevil se v Domžale.

„Dokáže pokrýt velkou část hřiště. Jeho kariéra se trochu zabrzdila, ale věříme, že se zase dostane do formy,“ řekl tehdy klubový sportovní ředitel Matej Oražem. „Přišel jsem udělat krok dopředu. Je to pro mě skvělý odrazový můstek, budu mnohem více na očích velkým klubům,“ naplánoval si Alvir.

V třetím týmu slovinské ligy, v němž je jeho spoluhráčem útočník Elvis Bratanovič známý z působení v Teplicích či Bohemians, platí mladík s číslem 77 na zádech jako platný hráč v defenzivě i ofenzivě. V nynější sezoně má na kontě už osm gólů. Smlouvu má do 30. června 2018.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Lüftner: Přestup do Slavie? Mamka plakala, táta byl dojatý
Video se připravuje ...

Slavia chce titul, pomoci má i Nor a Chorvat
Video se připravuje ...

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud