20. prosince 2016 • 09:55

Další zimní posila pro Spartu? Láká žádaného beka z Rumunska

Autor: pj, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta si vyhlédla druhou zimní posilu! Letenští jednají o příchodu 23letého rumunského obránce Bogdana Vatajelua z čtvrtého týmu rumunské ligy Univerzita Craiova. Rumunský server Fanatik.ro uvádí, že by se přestupová částka mohla vyšplhat až na 35 milionů korun. „Tyto zprávy zatím nebudeme komentovat, transfery oznamujeme fanouškům a veřejnosti pouze v případě, že jsme finálně domluvení s druhým klubem a hráčem," vyjádřil se pro iSport.cz k jednání mluvčí Sparty Ondřej Kasík.



Třiadvacetiletý obránce je jednou z opor účastníka nejvyšší rumunské soutěže. V aktuální sezoně patří k železným mužům, na hřišti nechyběl ani jednou a za sebou už má debut i v seniorské reprezentaci. V lize se dvakrát zapsal mezi střelce a dvakrát asistoval. Ve Spartě by měl zvýšit konkurenci na levém kraji obrany a v přípravě zacelit místo při absenci Costy, který bude v lednu reprezentovat Zimbabwe na Africkém poháru národů.

Jednání však ještě zdaleka nejsou ve finální podobě. Podle informací iSport.cz bude Sparta s hráčem a jeho agentem teprve jednat. Nicméně s klubem by se na podmínkách transferu údajně dohodla. Nicméně uváděná částka rumunským serverem Fanatik.ro 1,3 milionu eur (cca 35 milionů korun) je nepřesná, respektive příliš vysoká.

Sparťanští fotbalisté děkují svým fanouškům po utkání na Interu Milán
Sparťanští fotbalisté děkují svým fanouškům po utkání na Interu Milán

Rumunský server také cituje sportovního ředitele Craiovy, který uvádí, že konkrétní nabídku klub už obdržel. „Je to jeden z našich nejžádanějších fotbalistů,“ uvádí.

Pokud by Pražané v nejbližších dnech přestup opravdu dotáhli, šlo by už o druhou zimní posilu. Před několika týdny na Letnou přestoupil z Dukly španělský ofenzivní univerzál Néstor Albiach. Z Jablonce si navíc klub stáhl Matěje Hybše, který je jednou z dalších možných variant na post levého obránce.

Fotbalové přestupy sledujte ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud