28. prosince 2016 • 20:04

Do Slavie jde Flo! Klub z Edenu má další posilu, tentokrát z Norska

Autor: Jan Malý, Ondřej Škvor, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě posily nestačí, chceme další. Fotbalová Slavia se mění v nenasytnou šelmu a ve středu představila už třetího nového hráče během zimní pauzy. V Edenu bude působit obránce se zkušenostmi z norské reprezentace Per-Egil Flo, jenž dosud nastupoval za Molde. Je k mání zdarma, protože mu v norském klubu s koncem roku vyprší smlouva. Kontrakt se Slavií podepsal do 30. června 2019.



„Těší nás, že můžeme Per-Egila přivítat v našem týmu. Během podzimní části jsme systematicky levé obránce skautovali, procházeli jsme jak naší ligu, tak zahraničí. Sledovali jsme i hráče, kteří už do české ligy zamířili. Rozhodli jsme se pro Floa a věříme, že jsme vybrali tu nejvyšší kvalitu,“ popsal na oficiálních stránkách klubu generální ředitel Slavie Martin Krob příchod norského zadáka.

Rodina Floových je mimořádně fotbalová. Hned sedm jejích členů nastoupilo v norské nejvyšší soutěži, nejslavnější z nich Tore André Flo to dotáhl až do Chelsea. Jeho vzdálený synovec Per-Egil Flo se ve středu upsal Slavii a pomůže jí v honbě za titulem.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

„O hráče měla zájem řada klubů z celé Evropy, takže jsme rádi, že bude nakonec působit v Edenu. Rádi bychom poděkovali jako norskému klubu, tak agentovi Pavlu Zíkovi, který nám s příchodem hráče pomohl,“ doplnil Krob.

„Jsem nesmírně rád, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Věřím, že budeme úspěšní jako tým. Slavia je velký klub s velkou historií a i když jsem měl jiné nabídky, vybral jsem si Slavii. Věřím, že to bude dobré spojení," uvedl po podpisu smlouvy Per-Egil Flo.

Flo začínal s fotbalem ve Strynu, kde se narodil, z něj přešel v roce 2006 do Sogndalu a v roce 2013 zamířil do Molde. V roce 2014 slavil s tímto klubem norský titul (v Norsku se hraje sezona od března do listopadu), jeho příspěvek nebyl zanedbatelný, vždyť se sedmi asistencemi patřil do elitní desítky nahrávačů soutěže. Na podzim téhož roku nakoukl i do norské reprezentace, naposledy za ni nastoupil v listopadu 2014. V nedávno skončeném ročníku norské ligy odehrál 21 zápasů, vstřelil dvě branky a na čtyři nahrál.

Lüftner: Přestup do Slavie? Mamka plakala, táta byl dojatý
Video se připravuje ...

Nastupuje jako levý obránce, a ve Slavii tak vytvoří konkurenci především pro Jana Bořila, jenž drtivou část podzimní části na této pozici odehrál, a také pro Dušana Šventa. Bořil však může hrát i napravo a Švento v záloze.

Flo je třetím nováčkem, kterého sešívaní v zimě přilákali. Už dříve přišli talentovaný obránce Michael Lüftner z Teplic a zkušený brankář Přemysl Kovář z bulharského klubu Černo More Varna. Slavia dál hledá posily v cizině, podle informací Sportu cílí ještě na jednoho hráče na kraj zálohy. 

Per-Egil Flo
Narozen: 18. ledna 1989 (27 let)
Pozice: obránce
Kariéra: Sogndal (2006-2013), Molde (2013-2016)
Bilance v norské reprezentaci: 4 zápasy/0 gólů

Změny v kádru Slavie

PŘÍCHODY

Michael Lüftner (22) - obránce, Teplice
Přemysl Kovář (31) - brankář Černo More Varna

ODCHODY

Martin Berkovec (27) - brankář, Bohemians, na hostování
Robert Hrubý (22) - záložník Baník Ostrava

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

O norského obránce Pera-Egila Floa má zájem Slavia
O norského obránce Pera-Egila Floa má zájem Slavia

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud