Jan Vacek
7. ledna 2017 • 04:40

Ďuriš je na odchodu z Plzně do Turecka. Míří do klubu, kde hraje Eto´o

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu je kolem něj pořádně živo. Slovenský útočník ve službách Viktorie Plzeň Michal Ďuriš registruje silný zájem ze zahraničí a je téměř jisté, že jarní část už na západě Čech nezahájí. Podle informací deníku Sport je na spadnutí přestup do tureckého Antalyasporu, kde mimo jiné působí český obránce Ondřej Čelůstka.



O možném odchodu slovenského reprezentanta z Plzně se hovoří od konce podzimní části. Naznačil ho samotný hráč po skončení duelu Evropské ligy proti Austrii Vídeň. „Možná to byl můj poslední zápas ve Viktorii,“ prohlásil Ďuriš, který nebyl spokojený se svým malým vytížením napříč podzimem.

Jeho slova způsobila ve Štruncových sadech poprask. Běsný byl především generální manažer Adolf Šádek, který ještě během pozápasové regenerace Ďurišovi důrazně vysvětlil, že pro jeho další fotbalovou budoucnost je velice důležité i stanovisko klubu.

Ačkoli se Plzeň svého nejlepšího střelce z ročníku 2015/2016 nechtěla za každou cenu zbavovat, nastavila podmínky, za kterých by byla ochotna Ďuriše uvolnit. A zájemci se začali objevovat.

„Mohu potvrdit, že registrujeme konkrétní nabídku jednoho tureckého klubu. Je ovšem nutné, aby vše proběhlo k naprosté spokojenosti Plzně i samotného hráče. To je pro mě svaté,“ zdůraznil hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Podle informací deníku Sport o Ďuriše usiluje Antalyaspor, kde působí český obránce Ondřej Čelůstka a v útoku nastupuje někdejší hvězda Barcelony Samuel Eto´o.

Jednání jsou v pokročilé fázi, na základních parametrech transferu jsou všechny strany dohodnuty. Přestup ovšem ještě uzavřen není. O osmadvacetiletého útočníka panuje zájem rovněž v Rusku.

Více informací o možných přestupech v české lize čtěte v sobotním deníku Sport

Elektronickou verzi deníku Sport čtěte ZDE »

VIDEOBLOG: Slavia mění pořádky. Tohle přestupové okno baví!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud