23. ledna 2017 • 14:16

Liberec získal Kerbra a Kúdelu, Pokorný je v Montpellier na testech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohyb v kádru fotbalistů Liberce neustává. Slovan v pondělí představil staronovou posilu Milana Kerbra, který pod Ještědem podepsal smlouvu na rok a půl, další posilou je mladoboleslavský Ondřej Kúdela. Zároveň se ale přiblížil odchod kapitána Lukáše Pokorného, který už odjel do francouzského Montpellier na zdravotní testy.



Sedmadvacetiletý Kerbr už v Liberci působil předloni na podzim, kdy hostoval ze Slovácka. Za severočeský klub si tehdy připsal 14 ligových startů a dva góly, s týmem si zahrál i základní skupinu Evropské ligy. Poté se v zimě do Uherského Hradiště vrátil, po loňském podzimu mu tam ale vypršela smlouva a nyní se opět dohodl s Libercem.

Slavia - Slovácko: Kerbr dostal žlutou za ironický potlesk k rozhodčímu
Video se připravuje ...

Krajní záložník či útočník Kerbr je odchovancem Slovácka, kde strávil většinu své kariéry. Krátce hostoval jen ve Frýdku-Místku, v Mostu a právě v Liberci. V lize má odehráno 123 zápasů, v nichž vstřelil 19 gólů. Jeho otcem je vicemistr Evropy z roku 1996 Milan Kerbr.

Kúdelův odchod z Mladé Boleslavi je poměrně překvapivý, neboť v týmu patřil ke stěžejním oporám. Na podzim v lize zasáhl do všech 16 kol a chyběl jen v závěrečných 10 minutách posledního duelu s Příbramí.

Devětadvacetiletý hráč nastupuje na pozici středního obránce či defenzivního záložníka. V Boleslavi působil od roku 2009, pouze v roce 2014 si odskočil na půlroční hostování do kazašského Ordabasy Šymkent. Prošel také Slováckem, pražskou Spartou a Kladnem, celkem v lize odehrál 224 zápasů a dal 12 gólů. Je také stříbrným medailistou z mistrovství světa dvacítek v roce 2007.

"Neodchází se mi lehce, v Mladé Boleslavi jsem strávil dlouhou dobu a zažil spousty krásných fotbalových okamžiků. Poznal jsem tu hodně hráčů a skvělých lidí. Ale takový je prostě život fotbalisty. Vždycky se sem budu rád vracet," uvedl Kúdela v tiskové zprávě mladoboleslavského klubu.

Kúdela s Kerbrem se stali druhou a třetí zimní posilou Liberce. Třináctý tým ligové tabulky už před pár dny angažoval útočníka Radka Voltra.

Pokorný už je ve Francii 

Slovan nicméně pravděpodobně přijde o svého kapitána. "Lukáš Pokorný odletěl do Montpellier na zdravotní testy," řekl ČTK tiskový mluvčí Liberce Lukáš Váňa.

Třiadvacetiletý Pokorný se vypracoval mezi největší opory Slovanu a loni v srpnu si v přípravě s Arménií připsal také první start v seniorské reprezentaci. Na podzim však nadějného stopera na téměř dva měsíce vyřadilo ze hry zraněné koleno.

MOJE JEDENÁCTKA: Pokorný vybral svého fotbalového tátu a spolubydlícího
Video se připravuje ...

Liberecký odchovanec v české nejvyšší soutěži odehrál 60 zápasů a vstřelil dvě branky, v severočeském celku má Pokorný platnou smlouvu do roku 2019.

Montpellieru patří po 21 odehraných zápasech francouzské ligy třinácté místo v tabulce. Největšího úspěchu dosáhl klub v sezoně 2011/12, kdy senzačně vyhrál mistrovský titul. Pokorný by v Montpellieru mohl nahradit obránce Nicolase Saint-Rufa, který má namířeno do Bastie.

Liberec už v zimě opustilo několik důležitých hráčů. Další reprezentant Sýkora zamířil do Slavie, záložník Zdeněk Folprecht odešel na hostování do Netfči Baku a skončil třeba i útočník Nikolaj Komličenko.

Přestupy ve fotbalové lize i v zahraničí sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud