Michal Koštuřík
2. února 2017 • 19:06

Zlín si hoví v tureckém přepychu. Obsadil nejlepší hotel v Beleku!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Pár kroků a jsou na hřišti. Z hotelu Kaya Palazzo, nad který v Beleku není. Pět hvězdiček a plus k tomu. „Je tady nejlepší,“ usmívá se Zdeněk Grygera, manažer Fastavu Zlín. Na stejném místě byl Páníkův výběr po povedeném podzimu už loni a na jaře nevyhrál ani jeden zápas. Po dnešním triumfu 2:1 v přípravě nad ruským Krasnojarskem (branky Čajič, Traoré) si kouč Bohumil Páník připil na to, ať to letos dopadne ve finiši sezony lépe. Plán klubu je jasný: postup do evropského poháru.



Pomoci k tomu má i správná příprava na přírodním terénu. Belek je oblíbené centrum fotbalových celků. Ve stejném hotelu bivakuje například makedonský gigant Vardar Skopje. Areál se čtyřmi travnatými hřišti využívají také ruské kluby Těrek Groznyj, Anži Machačkala, ukrajinský Karpaty Lvov…

O pár kilometrů dál rozbila svůj tréninkový tábora pražská Dukla. Nedaleko jsou na soustředění také Slovácko, Bohemians, Karviná a opačným směrem Zbrojovka Brno. „Je obrovská výhoda, že tyhle resorty jsou zvyklé na fotbalové týmy. Znají jejich nároky. Pro nás je důležité dobré hřiště, počasí a strava. Všechno máme,“ pochvaluje si Grygera.

Nádherný resort v Turecku, kde trénují fotbalisté Zlína
Nádherný resort v Turecku, kde trénují fotbalisté Zlína

Dnes bylo na Turecké riviéře příjemně, teplota odpoledne na slunci atakovala dvacítku. V tričku s krátkým rukávem se dalo v pohodě přežít. Lidé včetně fotbalistů nadšeně vyšli z hotelu, s kávičkou posedávali u bazénu nebo se šli projít k moři.

„Nejteplejší den, co jsme tady,“ hlásil zlínský kouč Bohumil Páník. Výprava Fastavu je v Beleku od neděle a na konci tohoto týdne se vrací. „Jeli jsme do známého prostředí, což je výborné také pro realizační tým. Věděli jsme, do čeho jdeme,“ podotýká Grygera.

Cena za týdenní pobyt? Podle zdrojů isport.cz se vyšplhá až k 800 000 korun. Zlín přitom vyrazil „jen“ na sedm dní. Ligoví konkurenti Dukla, Slovácko, Bohemians i Brno se budou u moře připravovat minimálně deset dní. „Můžeme o tom uvažovat pro příští rok,“ nadhodil Grygera, který při hráčském působení v Ajaxu Amsterdam absolvoval několik zimních soustředění v Kapském Městě v JAR.

Luxus v hotelu Kaya Palazzo ale překoná většinu jeho cestovních zážitků.

Kouč Bohumil Páník po utkání s Krasnojarskem:
„Potřebujeme vytížit celý kádr. Je potěšitelné, že jsme měli všechny hráče v dobrém zdravotním stavu. To je pro mě první a hrozně moc důležitá věc. Někteří hráči jsou po zranění, dlouho nehráli a těžko se do toho dostávají. Tráva je jiná, máme trošku technické problémy. Ale spíš mě zajímá zarputilost a to, jak jsou hráči schopní se postupně ve hře trošičku lepšit. A to jsem tam viděl. Soupeř byl silný, měl silné hrotové hráče. Na konci to byla válka. Účel to splnilo, některé momenty byly velice dobré. Byl to náš druhý zápas v Turecku, takže vytížení borci mají. Je potěšitelné, že se dostává do hry válečník Tomáš Janíček. V těchto zápasech je pro nás obrovsky důležitý. Předevčírem jsme hráli proti Kajratu Almaty (0:2) a předvedlo nám výborný fotbal. V sobotu nás čeká Ludogorec Razgrad, což je další výzva. Nejsme v pozici, kdy bychom mohli někoho podcenit.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud