Stanislav Hrabě
4. února 2017 • 04:50

Slávistický poklad. Ngadeu může mít cenu až 270 milionů, tvrdí agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve smečce nezkrotitelných kamerunských lvů patří k těm, co mají nejostřejší drápy. Slávistický legionář Michael Ngadeu je výraznou osobností týmu, v němž žádné hvězdy nejsou. Na Poháru afrických národů září, jeho vlast bude v neděli bojovat proti Egyptu o zlatou medaili (zítra 20.00). A úměrně tomu roste i jeho cena. Mohla by se vyšplhat až na 10 milionů eur (270 milionů korun).



Do Slavie Praha přišel kamerunský reprezentant Michael Ngadeu loni v létě z rumunského FC Botosani za půl milionů eur (13,5 milionů korun). Nyní jeho cena může naskočit i dvacetinásobně. Zásluhu na tom nemají ani tak výkony v české lize ve slávistickém dresu, nýbrž kamerunská jízda na Poháru afrických národů. 

Úspěch přináší peníze, zhodnocuje cenu hráčů. Nejinak je to i v případě hráče Slavie Praha. „Kdyby Kamerun titul vyhrál, současná cena Ngadeua by mohla na francouzském trhu vyskočit až na deset milionů eur (270 milionů korun),“ odhaduje hráčský agent Zdeněk Nehoda, jenž zná dobře francouzské fotbalové prostředí z působení v Grenoblu i z dalších obchodních jednání.

„Záleží, kdo by o něj stál,“ přemítá mistr Evropy 1976. „Paris Saint Germain jistě ne, ale kdyby tento typ hráče nutně potřebovaly silné kluby jako Lyon nebo Marseille, tak takovou sumu dají,“ dokládá.

A při zájmu jiných klubů? „Tak klesne na pět, šest milionů eur (cca 150 milionů korun),“ obírá při případném letním přestupu – zimní okno je už uzavřené – slávistickou pokladnu. „Ale i tak je to pro české kluby za defenzivního hráče cukrová cena,“ zdůrazňuje Nehoda.

Na peníze však nyní kamerunský rodák tolik nemyslí, stojí před ním největší životní výzva. „Je to můj první africký šampionát, o zlatě jsem jenom snil. A nyní je tak blízko!“ prohlašoval po vítězném semifinálovém duelu, kdy jeho tým skolil nebezpečnou Ghanu 2:0. Skóre otevřel on, když se prosadil po standardní situaci.

Slavia - Mladá Boleslav: Ngadeu se trefil přes hlavu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

ROZHOVOR S DUŠANEM UHRINEM ML. O NGADEUOVI ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud