3. února 2017 • 10:10

Ngadeu zase za hrdinu! Skála v obraně, nebezpečný v útoku, píší o slávistovi

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jeho druhá trefa na turnaji, a stejně jako ve skupině, byla pro Kamerun pekelně důležitá. Slávistický obránce Michael Ngadeu se po výhře 2:0 nad Ghanou stal hrdinou své země. To on totiž nasměroval „nezkrotné lvy“ po devíti letech do finále Afrického poháru národů. „Takový tým jsem ještě nikdy nevedl. Je to parta 23 přátel,“ rozplýval se po zápase kouč Hugo Broos.



V základní skupině trefil výhru nad Guineou-Bissau a zařídil Kamerunu jedinou výhru, která mu s dalšími dvěma remízami dost pomohla k postupu do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtek večer ale slávistický obránce Michael Ngadeu přidal ještě důležitější gól.

VIDEO: Gól Michaela Ngadeu proti Ghaně

V 72. minutě si po standardní situaci našel v šestnáctce odražený míč a z úhlu ho napálil přímo do branky. Šestadvacetiletý obránce tím tak jen potvrdil své kvalitní výkony, které podává po celý turnaj. „V obraně působil jako skála a směrem dopředu byl velmi nebezpečný,“ pochválili jej na serveru BBC.

A pochvala přišla i z České republiky. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík po Ngadeuově brance napsal na Twitter. „Míša je frajer. Kamerunský lev a pravý slávista,“ gratuloval letní posile červenobílých, kterou klub přivedl na základě moderních statistik z rumunské ligy.

A zástupci vedení klubu už společně s fanoušky přemýšlí, že by zorganizovali společnou projekci finále proti Egyptu. V něm byl Kamerun naposledy v roce 2008, kdy podlehl právě svému letošnímu soupeři. Poslední triumf slavil až před patnácti lety, když v roce 2002 porazil Senegal na penalty.

Slávistický obránce či záložník a reprezentant Kamerunu Michael Ngadeu vstřelil branku v zápase proti Ghaně
Slávistický obránce či záložník a reprezentant Kamerunu Michael Ngadeu vstřelil branku v zápase proti Ghaně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud