8. února 2017 • 19:30

Plzni se rozjíždí útok. Pro Poznara jsou góly dobré, chválil Pivarník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na závěrečné dny soustředění ve Španělsku si fotbalisté Plzně naplánovali dvě přípravná utkání. Trenér Pivarník rozdělil mužstvo na dvě jedenáctky. První várka nastoupila ve středu proti dánskému Odense (2:0). Obě branky vstřelil útočník Tomáš Poznar. "Jsem za něj rád," netajil spokojenost trenér Roman Pivarník, který předposlední test před ligou hodnotil na klubových stránkách.



Viktoria odehrála duel s Odense bez střídání, jak si trenéři naplánovali. "Hrajeme vlastně dvě generálky, protože chceme, aby se v zápase objevili všichni hráči. Dnes nastoupila jedna jedenáctka bez střídání," vysvětlil trenér Pivarník.

"Stále jsem ve hře viděl zádrhely v kombinaci zapříčiněné především menší sehraností sestavy. Výsledek je ale pozitivní a já jsem rád, že všichni hráči unesli devadesátiminutovou zátěž," pochvaloval si plzeňský kouč.

Proti dánskému soupeři nevyběhly opory jako Kozáčik , Limberský , Hubník , Hrošovský či Petržela. Šanci dostali dva dorostenci (Vacovský, Hlavatý), na hrotu tentokrát vyběhl Tomáš Poznar.

Letní posila ze Zlína odehrála výborné utkání a upozornila na sebe dvěma trefami. „Je to pro něj jen dobré. Jsem rád, že se ofenzivní hráči začínají potupně, jak je opouští únava, prosazovat,“ pochválil Pivarník osmadvacetiletého hráče.

Martin Zeman a Tomáš Poznar se radují z plzeňské branky proti Odense
Martin Zeman a Tomáš Poznar se radují z plzeňské branky proti Odense

Poznar musí tvrdě bojovat o místo. Na podzim se nejvíc dařilo Michaelu Krmenčíkovi, na pozici koncového útočníka je ještě nachystaný Marek Bakoš. Někdejší kapitán Zlína na podzim nedal žádnou branku, v přípravě se ale začíná prosazovat.

Trefil se i v minulém zápase proti Kišiněvu a přispívá k tomu, že Plzeň zatím v přípravě neprohrála. "Samozřejmě chceme každý zápas vyhrát, ale sami víme, že výsledek není až tolik důležitý. To podstatné přijde až v mistrovských utkáních," uvědomoval si Pivarník.

Obhájce titulu hraje na závěr soustředění v Benidormu ještě ve čtvrtek s jihokorejským Daejeon Citizen. V utkání nastoupí ti, co do duelu s Odense nezasáhli.

"Čekám lepší kombinaci, protože mužstvo, které nastoupí, má za sebou dost zápasů a tím pádem bude sehranější," nastínil Pivarník, co si slibuje od druhé generálky.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud