9. února 2017 • 17:21

Plzeň - Daejeon 0:2. Obhájci titulu ve Španělsku nevyšel závěr generálky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň se s herním soustředěním ve Španělsku rozloučili prohrou. Korejskému Daejeonu Citizen podlehli 0:2, obě branky padly v závěrečné půlhodině. Pro Západočechy šlo o první prohru v přípravném období před jarním startem ePojisteni.cz ligy. Ta začíná už příští víkend, Plzeň hraje v sobotu doma s Příbramí.



Svěřenci trenéra Romana Pivarníka sice měli herní převahu, ale dvakrát neubránili rumunského útočníka Cristiana Danalacheho.

Plzeň odehrála dva zápasy během dvou dnů a do každého utkání nasadila jinou sestavu. Tentokrát poslal kouč Pivarník do hry většinu hráčů, kteří na podzim nastupovali v základní sestavě, a také největší posilu Andrease Ivanschitze.

Západočeši soupeře kombinačně přehrávali, ale Korejci díky své pohyblivosti dobře bránili. A když už se Krmenčík dostal do zakončení, netrefil branku, nebo ho vychytal gólman. V 60. minutě se hlavou prosadil Danalache a poslal Daejeon do vedení.

Navíc deset minut před koncem stejný hráč vybojoval pokutový kop, který sám proměnil. Plzeň si ještě v závěru vytvořila tlak, ale branku nevstřelila.)¨

Korejský celek hrál velmi tvrdě, jeden hráč viděl dokonce červenou kartu. Viktoria však svolila, že soupeř může dohrávat v plném počtu. Nebezpečný byl i zákrok na Ivanschitze, ze kterého rakouská posila naštěstí vyšla bez vážnější újmy.

Nevyhrál ani Hradec Králové, který remizoval s Celje 1:1. Na brzký gól Ladislava Martana dokázal slovinský celek rychle odpovědět dorážkou neúspěšné penalty. Hradci se v zápase zranil Adam Vlkanova.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Plzeň - Daejeon 0:2 (0:0)

Branky: 60. a 81. z pen. Christian.

Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Hubník , Hejda, Limberský - Petržela, Hrošovský , Hořava, Kovařík - Ivanschitz - Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud