10. dubna 2017 • 19:44

Komise rozhodčích trestala kvůli penaltám, Šuralův pád Jílkovi prošel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavila delegaci na dva zápasy třem hlavním sudím, vesměs za chyby při posuzování pokutových kopů. V dalších dvou kolech první a druhé ligy tak nebude nasazovat Jiřího Houdka, Martina Nenadála a Vojtěcha Severýna. Jana Jílka, který nařídil diskutovanou penaltu pro Spartu v souboji s Brnem po pádu Josefa Šurala, komise ve svém komuniké vůbec nezmiňuje, takže vyvázl bez trestu.



Houdek pochybil ve čtvrtfinále MOL Cupu mezi Libercem a Zlínem, když v 50. minutě nesprávně nařídil pokutový kop pro Zlín. Přestupek se totiž odehrál ještě před pokutovým územím. Zlín tak srovnal na 1:1 a následně postoupil po výhře 4:2 po prodloužení.

V dalším pohárovém čtvrtfinále mezi Bohemians Praha 1905 a Mladou Boleslaví chyboval Nenadál, jenž v 83. minutě nenařídil penaltu pro Bohemians za faul Pavla Čmovše na Dominika Maška. Zápas skončil 1:1 a na pokutové kopy postoupila Mladá Boleslav.

Severýn chybně nenařídil penaltu pro Duklu v ligovém duelu s Mladou Boleslaví za podražení soupeře ze strany v souboji o míč. Boleslav nakonec v Praze vyhrála 2:1.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Mladá Boleslav 1:2. Domácí prohráli po Podaného vlastňáku
Video se připravuje ...

Hodně emocí vzbudil také pokutový kop, díky kterému Sparta nakonec zdolala Zbrojovku Brno 3:2. Sudí Jan Jílek odpískal penaltu po pádu Josefa Šurala přes nohu Tadase Kijanskase - podle komise rozhodčích, která se k výkonu Jílka vůbec nevyjádřila, tedy zřejmě správně.

Sparta - Brno: Šural upadl přes Taščiho nohu, Lafata suverénně proměnil penaltu. 3:1
Video se připravuje ...

Šéf Slavie Tvrdík v Tiki-Taka: Šural ze sebe udělal za týden směšnou postavu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud