21. dubna 2017 • 13:56

Další kouč pro Spartu? Ve hře také Panucci, který hrál za AC Milán a Real

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nevyjde Pavel Vrba, můžeme zkusit cizince. Takovým směrem se ve fotbalové Spartě vyvíjí uvažování o tom, kdo by od nové sezony měl převzít tým z Letné. Podle informací, které přinesl už dřív deník Sport, jsou v hledáčku jeden německý a tři italští trenéři. Jedním z nich by měl být podle Aktualne.cz Christian Panucci, bývalý vynikající obránce, který prošel AC Milán, Realem Madrid či AS Řím.



Na konci měsíce by mělo být definitivně jasno, zda Pavel Vrba do Sparty zamíří. Jenže na Letné se pracuje i na alternativě pro případ, že jednání neskončí dohodou. Jedním ze zahraničních koučů, který figuruje v tomto výběru, je i čtyřiačtyřicetiletý Panucci.

Jeho jméno si fanoušci ještě dobře pamatují z dob jeho hráčské kariéry. Poprvé ho výrazně zaznamenali v polovině devadesátých let v AC Milán, se kterým získal dva tituly v Serii A a prvenství v Lize mistrů. Poté se stal prvním Italem, který si zahrál v Realu Madrid. Zkusil si i anglickou Premier League (hostování v Chelsea) a francouzskou ligu (půl sezony v Monaku) a nejdelší část svojí kariéry strávil nakonec v AS Řím.

Po jejím konci to nejdřív zkoušel jako televizní expert. První trenérské zkušenosti prodělal jako asistent Fabia Capella. Jejich působení u ruské reprezentace skončilo po neúspěšném vystoupení na MS 2014 ve zlém. Panucci obvinil Capella z ostudného jednání, jelikož mu sliboval prodloužení kontraktu, kvůli kterému odmítl další nabídky. K tomu však nakonec nedošlo.

Christian Panucci se během působení v Interu Milán potkal v italské lize s Pavlem Nedvědem, který hrál za Lazio Řím
Christian Panucci se během působení v Interu Milán potkal v italské lize s Pavlem Nedvědem, který hrál za Lazio Řím

Poprvé si roli Panucci hlavního kouče vyzkoušel v druholigovém Livornu, ale ve funkci vydržel na začátku minulého roku jen tři měsíce. Podobně krátké bylo Panucciho působení v dalším italském druholigovém týmu Ternara. Bude nyní následovat Sparta? Prostředí by pro něj nebylo úplně neznámé, protože Panucci má českou matku.

Jisté je, že posledních šest kol v této sezoně ePojisteni.cz ligy ještě zůstane ve Spartě v režii Petra Rady. S jeho setrváním se ale nepočítá. „Nevím, jakou mám budoucnost, možná tyhle otázky směřují k tomu, aby žádná nebyla. Teď máme Plzeň, soustředím se na ni, pokud bychom vyhráli, bylo by to dobré,“ řekl Rada před nedělním šlágrem.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud