29. května 2017 • 11:26

Vůch je na testech v Kazachstánu. Pilař v Plzni prodloužil smlouvu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň potvrdila, že v klubu nebudou pokračovat záložníci Egon Vůch a Jakub Hromada. První jmenovaný, který doposud hostoval v Liberci, je na testech v Kazachstánu, jeho slovenskému kolegovi skončilo hostování a vrací se do Sampdorie Janov. Naopak o další rok prodloužil smlouvu uzdravený Václav Pilař.



"V první řadě jsem rád, že se Vašek dokázal vrátit po dlouhém zranění, čemuž už řada lidí nevěřila. My jsme ho však dennodenně pozorovali a viděli na něm obrovskou chuť dokázat, že návrat zvládne. Jakmile nastoupí, je vždy rozdílovým hráčem," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Osmadvacetiletý Pilař přišel do Plzně v roce 2011 z Hradce Králové a v sezoně 2011/12 patřil ke klíčovým postavám při postupu do Ligy mistrů. Následně působil v bundesligových klubech Wolfsburgu a Freiburgu. Limitovaly ho však problémy s koleny, které neustaly ani po návratu do Plzně a hráč kvůli nim musel vynechat celou minulou sezonu a většinu té letošní. Na jaře se vrátil do hry a závěr ročníku už strávil v základní sestavě. Po dvou letech by se dokonce mohl vrátit do národního týmu, jehož trenér Karel Jarolím zařadil Pilaře mezi náhradníky.

Plzeňský tým naopak opouští slovenský záložník Jakub Hromada, kterému skončilo hostování ze Sampdorie Janov a Viktoria nevyužila opci. Na testech v Kazachstánu v Tobolu Kostanaj je Egon Vůch, který v uplynulé sezoně hostoval ve Slovanu Liberec.

Liberec - Příbram: Vůch se trefuje, 2:0 pro Slovan
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Pilařův návrat – na hřišti poprvé po téměř dvou letech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud