29. června 2017 • 21:00

Tréninky Sparty? Víc běhání i mluvení. Jsem unavený, ale fit, říká Vácha

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco fotbalisté Slavie i Plzně už mají za sebou první přípravné zápasy, Sparta ten svůj odehraje až v sobotu. Rozhodně ale nezahálí. Na soustředění ve Františkových Lázních makají hráči pod novým trenérem Andreou Stramaccionim. Italský kouč zavedl nový systém přípravy, který si hráči letenského klubu i přes náročnost pochvalují.



Stramaccioni a spol. zařadil do přípravy prvky, na které hráči dříve nebyli zvyklí. „Je tam víc běhání, zapojili i crossfit, kruhový trénink bez nějakého většího odpočinku. Jede se v kuse třeba 20 minut, je to docela dost náročné,“ shrnul novinky záložník Josef Šural na sparťanském kanálu na YouTube.

Přitakají i další. „Musím říct, že se toho změnilo opravdu hodně. Jsem unavený, ale zároveň připravený jít do dalšího tréninku, je to zajímavé,“ zhodnotil Lukáš Vácha na klubovém webu.

Taktickou přípravu vede sám Andrea Stramaccioni, nácviky často i názorně předvádí. Bývalý kouč Interu či Udine prý často zdůrazňuje, že hráči mezi sebou musí hlavně mluvit. "Kombinace vyžaduje komunikaci," cituje jej sparťanský web.

Hráčům prý potenciální jazyková bariéra nedělá potíže. Realizační tým se skládá ze čtyř různých národností (kromě Italů a Čechů v něm působí i jeden Řek a Chorvat), veškerá komunikace ale funguje v anglickém jazyce.

„Od mámy jsem dostal ze srandy italský slovník, ale všechno probíhá v angličtině. Trenéři volí jednoduchou, dobře srozumitelnou angličtinu, já s tím nemám semenší problém. Dovolím si říct, že rozumím skoro všemu," řekl Šural o komunikaci s kouči.

Tým kolem Andrey Stramaccioniho se kvůli náročnosti přípravy rozhodl odehrát první přátelské utkání později než konkurenční týmy. Souboj s Karlovými Vary je čeká v sobotu od 11 hodin na hřišti ve Františkových Lázních.

Nejnovější informace o Spartě sledujte ZDE>>>

Stramaccioniho první trénink: Hráči dostávali do těla, chyběli marodi a reprezentanti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud