Klokani opekli špekáčky za Spartu. Hašek vysvětlil, proč uzenina neškodí

Nečekaný výsledek, po něm odměna. Fotbalisté Bohemians 1905 měli slíbeno od trenéra Martina Haška, že si v případě výhry na Spartě opečou špekáčky. Ačkoliv v 1. kole Het ligy nakonec po dobrém výkonu na Letné „jen“ remizovali 1:1, na prémii i tak došlo. Hráči zasedli k ohni a dopřáli si v úterním parném počasí netradiční oběd.
V minulé sezoně zavedený rituál u Klokanů funguje. V tréninkovém areálu v Uhříněvsi si kvůli němu dokonce nechali vytvořit nové prostornější ohniště. „Už v minulé sezoně jsme měli slíbené po vítězství buřty a maso. Tak jsme to zopakovali,“ řekl záložník Milan Jirásek.
Trenér Hašek neměl problém kývnout, aby na splnění jeho slibu došlo. „Tradicí bych to zatím nenazýval, s Bohemkou jsem vyhrál od svého příchodu jen dvakrát. Ale teď jsme udělali výjimku. Remíza na Spartě je pro nás malé vítězství.“
Společné opékání je podle kouče prospěšné pro atmosféru v mužstvu. „Celkově to ukazuje, že se ho snažíme mít postavené na dobrých mezilidských vztazích. Chceme tvrdou práci v tréninku, ale jinak se snažíme vytvářet pohodu.“
Je nepopiratelný fakt, že jakákoliv uzenina není vhodná jako pravidelná součást jídelníčku pro vrcholového sportovce. Jenže ne vždy musí škodit. „Pak máte i psychologické dopady. Když je to jednou za čas, pozitivní psychologické dopady převažují nad těmi fyziologickými,“ vysvětlil Hašek.
Vzhledem k tomu, že od začátku tohoto roku brali Bohemians v lize vítězství pouze dvakrát, hráčům prý újma nehrozí. „Pokud bychom to dělali po každé výhře, tak se nic hráčům špatného se zdravím nestane,“ usmál se trenér Bohemians.


