Michal Koštuřík
11. srpna 2017 • 04:59

Kopačky pro trenéra Boleslavi. Řekl Svědík sestavu kouči Olomouce?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šok! Mladá Boleslav podle informací Sportu propustila hlavního trenéra Martina Svědíka (43), jenž měl oficiálně mužstvo na povel s generálním sportovním manažerem Dušanem Uhrinem mladším. Důvod ukončení spolupráce? „Svědík prý vyzradil olomouckému kouči Jílkovi sestavu, v jaké proti Sigmě v prvním kole nastoupí,“ sdělil důvěryhodný zdroj z okolí klubu.



To jsou věci…V Mladé Boleslavi řeší mizerný start sezony rozlučkou s trenérem Martinem Svědíkem. Nehledejte za tím však nespokojenost s jeho koučinkem, ten má stejně na starost boss Dušan Uhrin mladší. Jako ostatně vše podstatné kolem A-týmu.

Ani nejde o kvalitu tréninkových jednotek či kondici hráčů, což možná bude oficiálním zdůvodněním rozchodu. „Pořád se to řeší,“ reagoval Uhrin včera odpoledne na dotaz Sportu. Stanovisko k události dosud klub nevydal, několik zdrojů Sportu však sdělilo jasně: Svědík má padáka!

Tak rychlý proces se nečekal. Svědík s Uhrinem spolupracoval jako asistent už v běloruském Dinamu Minsk a po svém červnovém návratu do Mladé Boleslavi ho nový GSM nechal na čelné pozici v realizačním týmu.

Po dvou domácích ligových porážkách s Olomoucí a se Spartou plus vyřazení v Evropské lize od albánského Skënderbeu Korcë však nedávný trenér reprezentace U-20 v klubu končí. V neděli v Karviné už bude i papírově neomezeným vládcem střídačky Uhrin, na pozici prvního asistenta se posune Petr Čuhel.

Co předcházelo Svědíkově konci? Podle všeho se stal pro management nepohodlným, nadbytečným. Hledala se záminka, jak se ho elegantně zbavit. Pomohl k tomu předsezonní sraz mládežnických výběrů, kde trenér mimo jiné uvolněně diskutoval s olomouckým kolegou a kamarádem Václavem Jílkem.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc 1:2. Nováček slaví, rozhodly Faltovy góly
Video se připravuje ...

Měl mu neloajálně prozradit, v jaké sestavě jeho tým v prvním ligovém kole proti Sigmě nastoupí. Nějaká „dobrá duše“ to vyslechla a předala dál bossovi Josefu Dufkovi. A ten nyní razantně zasáhl.

Výsledek utkání k tomu zásadně napomohl. Sigma venku překvapivě zvítězila 2:1, na protivníka byla skvěle takticky připravena. Důvod pro ukončení spolupráce byl na světě.

Svědíkovi, jenž byl v Mladé Boleslavi teprve od zimy a jeho kompetence se po Uhrinově nástupu prudce zmenšily (což nenesl lehce), má být podle zdrojů Sportu vyplaceno tučné odstupné. Minimálně půlroční. O podrobnostech rozchodu se ještě bude jednat, tohle bude klub ekonomicky bolet.

Ligovému angažmá dal někdejší útočník v prosinci 2016 přednost před pokračováním u národního týmu, na lavičce nahradil odvolaného kouče Leoše Kalvodu. V jarní sezoně dovedl Svědík „Bolku“ na konečné čtvrté místo a zajistil jí účast v Evropské lize. Po postupu přes irský Shamrock Rovers však přišlo vyřazení na penalty ve třetím předkole od albánského Korcë. A následně výpověď.  

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O ČESKÉ NEJVYŠŠÍ FOTBALOVÉ SOUTĚŽI VČETNĚ HODNOCENÍ POSIL PRAŽSKÉ SLAVIE ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto Sport

 

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

 

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:1. Favorit zabral, rozhodl Lafata
Video se připravuje ...

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz






Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud