11. září 2017 • 05:00

S ultras Sparty jsem se potkal, řekl Stramaccioni. Rosický si přeje jednotu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dopředu avizovali, že nehodlají fandit. Vadil jim přístup vedení. A jak tvrdé sparťanské jádro před zápasem s Karvinou slíbilo, tak i činilo. Během zápasu používalo vulgární výrazy vůči generálnímu řediteli Adamovi Kotalíkovi a pár urážek si vyslechl i trenér Andrea Stramaccioni. Skalní fans netleskali ani brance Tomáše Rosického. Ostatní fanoušci na Letné ale tým povzbuzovali a směrem ke kotli pískali. "Sparťanští fanoušci nejsou jednotní, to mě mrzí," řekl po utkání Tomáš Rosický.



Tradiční chorály a podpora mužstva směrem od nejtvrdšího jádra příznivců šly stranou. Od prvních minut sektor za brankou protestoval proti vedení klubu. Dokonce i vyvěsil transparent se vzkazem „Kotalík demisi,“ který směřoval generálnímu řediteli klubu. Urážek se dočkal i trenér Stramaccioni. Pokřik „Italiano bastardo“ zopakovali skalní fanoušci během zápasu hned několikrát a to i za stavu 2:0 pro Spartu.

„V první řadě bych chtěl uvést, že jsem se minulý týden se zástupci ultras potkal a to, co jsme si řekli mezi sebou, zůstane jen mezi námi. Nebudu nic vynášet do médií. Co se týká mě, pracuju na sto procent, jsem plně soustředěný na tým, na to, aby hráči podávali stoprocentní výkony,“ řekl po utkání Stramaccioni.

Zatímco tvrdé jádro ultras bylo při svém protestu jednotné, sousední tribuny hanlivé pokřiky odsuzovaly pískotem či jinými chorály. Čehož si všimla i největší hvězda Letenských Tomáš Rosický.

Sparta - Karviná: Jako v pohádce! Rosický si ve vápně našel míč a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

„Tohle jsem ještě neviděl, aby sparťanští fanoušci byli takhle nejednotní. Musím říct, že mě to hrozně mrzí,“ kroutil hlavou po utkání autor vedoucí trefy.

„Já bych pochopil, kdyby chtěli vyjádřit to, co jim vadí, na začátku a potom tým podpořili. Přál bych si, abychom byli jednotní,“ prosila sparťanská ikona o podporu všech fanoušků.

Takové chování fanoušků podle svých slov nezažil v Německu ani v Anglii. „Na jednu stranu jim rozumím, že jsou zklamaní. Také jsem čekal, že to od nás bude lepší. Ale nepomůže nám nic jiného, než že se semkneme a potáhneme za jeden provaz,“ dodal 36letý záložník.

V neděli čeká Spartu těžké utkání na Slavii, kde obvykle bývá bouřlivá atmosféra. Ztratit podporu skalních fanoušků, by Rosickému a spol. mohlo utkání nepříjemně zkomplikovat.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 2:0. Rosický se trefil poprvé po návratu
Video se připravuje ...

Sparta - Karviná: Plavšič střídá Rosického, ten si užívá aplaus
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud