4. října 2017 • 16:25

Pokorného z Baníku chtějí v Itálii. Nepustíme ho, budujeme tým, říká Vrťo

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský klub FC Crotone má údajně zájem o Jakuba Pokorného, stopera Baníku Ostrava. Informaci sdělil slezský klub s tím, že jedenadvacetiletého obránce do Serie A pustit nehodlá. Podobně prý ostravský klub odmítl nabídku francouzského Angers SCO na brazilského záložníka Dyjana Carlose de Azeveda.



Pokorný, jenž patří do kádru reprezentačního výběru U21, přišel do Baníku loni v létě. Zůstal i po příchodu trenéra Radima Kučery a v této sezoně si na své konto připsal sedm prvoligových startů.

FC Crotone, aktuálně šestnáctý celek Serie A, je za hráče údajně ochoten zaplatit půl milionu eur. Baník hráče prodat nechce. „Snažíme se budovat tým s perspektivou a dlouhodobým výhledem. A Kuba patří k hráčům, kteří by časem mohli patřit k pilířům základní sestavy,“ uvedl Dušan Vrťo, sportovní ředitel Baníku.

„Nejsme nuceni prodávat hráče za každou cenu.  Muselo by se jednat o opravdu lukrativní nabídku. Teď Jakuba určitě neuvolníme,“ sdělil Vrťo na konto ostravského reprezentanta a jeho případného odchodu do Itálie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud