5. března 2012 • 17:55

Jaroslav Černý začal v Senici skvěle: Mám velkou chuť do fotbalu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Jaroslav Černý při své premiéře ve slovenské fotbalové lize proměnil v dresu Senice dvě penalty a přispěl k sobotní výhře 3:1 nad Nitrou. Doufá, že povedený vstup do jarní části bude pokračovat.



Dvaatřicetiletý hráč přišel do Senice na konci ledna z tureckého klubu Ankaragücü, který dlužil hráčům delší dobu peníze.

"V Turecku jsem toho moc neodehrál, protože tam byly určité problémy. Přišel jsem na Slovensko s velkou chutí znovu hrát fotbal a nastupovat pravidelně k zápasům, " řekl Černý v rozhovoru pro web profutbal.sk.

Dvojnásobný vítěz české ligy s pražskou Slavií neměl v novém působišti problém se aklimatizovat. "V Senici se mi líbí, kluci mě přijali dobře. Hned po mém příchodu jsme letěli na soustředění do Turecka, kde jsme byli nonstop spolu a dali jsme se dohromady," uvedl.

Černý byl spokojen se svým dvougólovým začátkem, nejvíce ho však těšilo vítězství proti silnému soupeři.

"Byl to těžký zápas. Nitra hrála dobře, i když ten gól nám dala prakticky z jediné vážnější střely na bránu. Jsme rádi, že jsme první kolo zvládli," prohlásil hráč, jehož tým udržel na čtvrtém místě tabulky dvoubodovou ztrátu na vedoucí Žilinu.

Dvojnásobný reprezentant uspěl během jedenácti minut druhého poločasu při dvou pokutových kopech, k jejich zahrávání ho ale trenér Stanislav Griga předem neurčil.

"V přípravě jsem jednu penaltu proměnil, tak jsem si věřil i teď. Když jsem dal tu první, tak nebyl důvod to měnit a šel jsem znovu já," uvedl hráč, který má v Senici zatím smlouvu do konce sezony.

Tým má podle něj sílu. "Myslím, že už první zápas ukázal, že by nám to mohlo klapat. Od zápasu k zápasu to bude lepší a lepší. Doufám však, že jsem se nevystřílel a ještě něco mi tam spadne," uvedl Černý, který v české lize odehrál 205 utkání a zaznamenal 25 gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud