Jan Podroužek
13. března 2012 • 13:40

Dort byl v premiéře za Dobříš skvělý! Chyběl mu jen gól

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Dort už zase válí! Ještě loni v létě, kdy dělal kapitána druholigové Jihlavě, chtěl spáchat sebevraždu kvůli existenčním problémům. Pak ho ale podepřela rodná Dobříš a 31letý Dort znovu načíná kariéru ve středočeské I. A třídě. O víkendu odehrál první mistrovské utkání a hrál výborně, na noze měl dokonce dvě branky. Jeho tým ale jen remizoval v  Tuchlovicích 1:1.



„Jednoznačně nejlepší na hřišti,“ chválil asistent trenéra Martin Šrain Filipa Dorta po jeho premiéře v novém působišti. Bývalý ligový hráč Opavy, Blšan, Teplic nebo Liberce po aféře z léta znovu nazul kopačky a válel. Při remíze 1:1 s Tuchlovicemi sice neskóroval, ale při dvou šancích, které si sám vypracoval, byl hodně blízko.

Krajskou soutěž podle očekávání převyšuje, podle Šraina vůbec nedělal proti devátým Tuchlovicím chyby, technicky exceloval.

„Pro trenéra je radost mít takového hráče v týmu. Poradí nám při trénincích, my ho zase vracíme na zem, že tady není v lize a že od spoluhráčů nemůže tolik čekat,“ usmívá se jeden z koučů jedenáctého celku tabulky.

Filip Dort u míčeFoto Marin Hurda - Blesk
Sám Dort s médii nekomunikuje. V základní sestavě si stoupnul na střed zálohy, odkud šéfoval dobříšskému celku. Na kondičně náročnou pozici v pohodě stačil.

„Filip je perfektně připravený, chodí si přidávat i sám do posilovny. Fyzicky i fotbalově patří samozřejmě daleko výš, než do I. A třídy,“ vypráví Šrain.

Dort byl aktivní, měl často míč na noze, při přihrávce nikdy nebyl nepřesný, při kličce neztratil balon. Hodně se cpal do útočení, však hlavně tam ho chce trenérský ansábl využívat. Často střílel na branku.

Jen malý nedostatek – Dort se netrefil, i když k tomu měl ve druhém poločase za stavu 1:1 dvě dobré šance. „Góly od něj čekáme,“ potvrzuje Šrain. Obě příležitosti si Dort svými exligovými zkušenostmi vybudoval sám.

Při první proběhnul vápnem mezi obránci, ukázkovou technikou na nerovném terénu kontroloval balon, jenže ho při střele z hranice penalty vychytal domácí brankář.

Filip Dilip Dort to s míčem pořád umort hrál v první lize i za LiberecFoto Marin Hurda - Blesk

A druhá? Kousek zbylé fotbalové geniality odchovance Sparty. Zhruba deset minut před koncem si všimnul, že gólman Tuchlovic stojí na velkém vápně, tak si posunul míč a z půlky ho přehazoval. Nepovedlo se jen o píď, míč skončil těsně za břevnem na horní síti.

„Tým s ním půjde nahoru, vidím to na klucích, jak je to vedle něho baví. Filip navíc svoje výkony ještě určitě vylepší,“ je si jistý Šrain.

Filip Dort byl v premiéře výborný
Filip Dort  byl v premiéře výborný


Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud