Jan Podroužek
16. dubna 2012 • 18:19

Jirny vyhrály v divizi 10:0! Soupeř si stěžuje na rozhodčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich ofenzivní forma je fantastická. Během 21 odehraných zápasů v divizi B nahromadily Jirny už 71 gólů a vedou střeleckou soutěž deníku Sport. O víkendu v zajeté tradici pokračovaly – seřezaly doma Čelákovice 10:0! Podobný výsledek se na téhle úrovni vidí málokdy.



Když jdou Jirny k zápasu, nasází v něm minimálně 3,4 branky. Takový je jejich dosavadní průměr po 21. divizním kole. Skvělou bilanci podpořily rozklížením hostů z Čelákovic, kterým „věnovaly dárek“.

„Spadlo nám tam všechno, na co jsme sáhli,“ říká kapitán Jiren a exligista Jaromír Jindráček.

Jenže ani v tomhle utkání nevyšel domácí tým ze své mizerné pověsti, podle které mají jeho utkání „podivný“ průběh. První branka v šesté minutě padla z penalty po faulu na exsparťana Marka Kincla, podle trenéra hostů Radka Skuhravého byl pokutový kop nařízený nesprávně.

„Kincl šel v našem vápně do skluzu, balon nestihl, tak vstal a odcházel. Pak najednou rozhodčí písknul a i sám Marek se divil,“ vypráví Skuhravý.

Jeho slova se ale nesnaží vyvracet ani sám Jindráček. „Ke kontaktu došlo určitě, obránce soupeře Máru přistrčil, ale je pravda, že byla dost přísná. Sám bych ji možná nepísknul,“ svěřuje se 42letý Jindráček, bývalý záložník Slavie, který v utkání dal dvě branky. V gól proměnil právě i spornou penaltu.

Ten se prý podle slov Skuhravého omlouval o pauze hráčům Čelákovic za výkon sudího, který prý neposoudil faul na brankáře hostů, ze kterého padla druhá branka a neodpískal ani ofsajdové postavení domácích, při kterém zvyšovali na 4:0.

„Neomlouval jsem se. Nebylo za co, rozhodčí podle mě pískal standard, jen jsem jim říkal, že ta penalta byla přísná,“ tvrdí Jindráček.

„Nevím, proč to dělají. Vůbec to nemají zapotřebí. V tom utkání by nás beztak porazili, jen ne o deset, ale třeba o tři branky. Myslím, že jim šlo o to, aby nás úplně zesměšnili,“ stěžuje si Skuhravý na to, že i přes rozhodnutý stav po prvním poločase (4:0) prý pouštěli rozhodčí domácím ofsajdy.

Mrzí ho o to víc, že tým musí kvůli absencím lepit z dorostenců, kteří s divizí ani nemají zkušenosti. „Třeba náš brankář je starší, už se takovým věcem směje, ale ti mladí to nesou špatně. Po zápase mi dokonce dva kluci chtěli skončit s fotbalem. Přiznám se, že rozhodčímu jsem pak hodně sprostě nadával, i když vím, že se to nemá, ale to nešlo. A přítomný delegát místo toho, aby s tím něco udělal, tak okřikuje mě,“ kroutí hlavou sedmatřicetiletý Skuhravý.

Podle Jindráčka rozhodla utkání zkušenost Jiren – měly výborně poskládaný tým, navíc soupeř zcela nestačil ve vzduchu. „Byla znát jejich nevyzrálost. Ve druhém poločase dělali zbytečné chyby, měli tam hloupé ztráty,“ rýpe Jindráček do Čelákovic.

S tím Skuhravý souhlasí, ale jen těžko se smiřuje s řízením zápasu. „Ten debakl se kouše neskutečně špatně. Ale Jirny každý zná, už když jste na cestě k nim, víte, co můžete čekat.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud