Jan Podroužek
3. května 2013 • 05:00

Zkaženou penaltu napravil za pár vteřin perfektními nůžkami!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě snad nikdy se neproměněnou penaltu nepovedlo střelci tak úchvatně napravit. 33letý útočník Polné Luboš Rychtecký vytáhnul parádní zakončení nůžkami, kterým vystřelil svému týmu vítězství nad Humpolcem 1:0 v zápase krajského přeboru Vysočiny.



Běží 24. minuta. Proti hostům z Humpolce sudí nařizuje „desítku“. K zahrání se šteluje Luboš Rychtecký. Jenže jeho střelu gólman soupeře vyráží na roh. „Vůbec jsem to nekopnul dobře. Daleko od tyče, gólman si s tím v pohodě poradil,“ říká na rovinu 33letý hráč.

Jenže trvá jen pár vteřin, než spoluhráčům svoje selhání dokonale vynahradí. Právě z rohového kopu, který následoval po zkažené penaltě, letí balon do skrumáže v malém vápně. Míč se odráží před Rychteckého, jenž ale zrovna stojí zády k bráně. Žádné rozmýšlení. Řach! Parádními nůžkami se trefuje do humpolecké šibenice.

„Byla to spontánní reakce, neměl jsem to dát komu proti noze, tak jsem se rozhodnul takhle a vyšlo to,“ popisuje Rychtecký. Svou trefu ani neviděl, až spoluhráči mu museli napovědět, kam střelu poslal.

Paradoxně šlo o úplně první nůžky, které Rychtecký v mistrovském zápase vystřihl. „A hned se takhle vydařily, že?“ usmívá se šťastný střelec. „Občas je zkouším na tréninku, jinak ale k tomu ani nikdy nebyla dobrá příležitost,“ vysvětluje Rychtecký.

A těmito nůžkami dal podle svých slov také nejkrásnější gól ve své kariéře. „Zase takovou konkurenci ty nůžky ale nemají. Spíš doklepávám do prázdné brány, nejsem ani žádný snajpr z dálky,“ povídá Rychtecký.
Svou penaltovou chybu každopádně napravil Rychtecký jako velký bombarďák.

Parádní branka, kterou fanoušci museli ocenit
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud