Michal Koštuřík
18. listopadu 2014 • 13:10

Penalty kope i chytá. Teď dal brankář Slovácka Melichárek gól ze hry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mrknul na trenéra Jana Palinka, ten kývnul a Dušan Melichárek mazal z brány do vápna soupeře. Brankář Slovácka B si na zadní tyči počíhal na centr z rohu a ve skluzu trefil svému týmu v předehrávce 16. kola MSFL remízu 2:2 s Uničovem. „Ze hry to byl můj první gól v kariéře,“ líčil třicetiletý gólman, který přišel o místo jedničky v prvoligovém kádru.



Slovácký Dušan Melichárek se zařadil mezi hrstku brankářů, kteří se trefili v pozici útočícího hráče. Při rohu, který v 88. minutě zahrával jeho spoluhráč Lukáš Michna, si počínal mazaně. „Doběhl jsem na velké vápno a nikdo si mě nevšímal. Tak jsem obešel hráče a stoupnul jsem si na zadní tyč. Jako gólman vím, že je nejtěžší se tam rychle přesunout,“ vyprávěl, jak šel úspěšnému zakončení vstříc.

Propadlý balon následně ve skluzu poslal z první do sítě a zařídil pro své mužstvo cenný bodík. „Neřekl bych, že jsem to vychytal. Tak bych to neformuloval,“ odmítal chválu. „Byl jsem namotaný u prvního gólu a taky jsem udělal chybu v rozehrávce,“ podrobil svůj výkon sebekritice.

Přiznal však, že ho místo v poli láká. „Až sundám rukavice, chtěl bych hrát u nás na Velehradě. Teď se tam obnovil fotbal, začínáme z nejnižší třídy. Tam bych to snad uběhal,“ usmál se brankář se zkušenostmi z nejvyšší české i švédské soutěže.   

V noze to rozhodně má. „Když jsem chytal ve Veselí nad Moravou krajský přebor, chodil jsem na penalty. Kopal jsem dvě a obě proměnil. Nejsem žádný kanonýr, ale když hrajeme v zimě v hale, občas mi tam něco spadne,“ informoval.

Z přímáku bych se nestačil vrátit

Za béčko Slovácka letos na podzim pokutový kop zahodil. „Já bych klidně šel i příště, ale trenér už by mě tam asi nepustil,“ usoudil Melichárek. Na exekuci přímého kopu by si rodák z Vyškova netroufl.

„Nemám takovou fyzičku, abych se stihl vrátit zpátky do brány,“ vysvětlil s úsměvem gólman, který se k náběhu do šestnáctky soupeře rozhodl po pantomimické domluvě s koučem Janem Palinkem. „Hosté měli ofsajd a já jsem rozehrál dlouhý balon do vápna. Když z toho byl roh, podíval jsem se na Jendu, ten kývnul a tak jsem běžel dopředu,“ popsal svůj výjimečný moment.

Remíza byla pro domácí výhrou, neboť ještě osm minut před koncem prohrávali 0:2. „Řekněme si na rovinu, že Uničov měl víc gólovek. Ale my jsme si na konci z toho tlaku zasloužili vyrovnat,“ shrnul Melichárek, který rezervě pomáhá, aby zůstal v zápasovém rytmu. V první lize na podzim ani jednou nenastoupil, z brány ho během minulé sezony vytlačil Milan Heča.

A Melichárek není se svojí rolí spokojený. „Už jsme se o tom bavili s vedením. Chci hrát vyšší soutěž než je třetí liga,“ přiznal. Smlouvu má ve Slovácku do léta, ale možná změní dres už v zimě. „Bude se to řešit,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud