23. prosince 2015 • 19:40

Zličín žádá rezignaci Berbra i Pelty. FAČR ho zruší, tvrdí Vízek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Zličín, hrající pražský přebor, žádá odstoupení předsedy FAČR Miroslava Pelty, místopředsedy fotbalové asociace Romana Berbra i šéfky rozhodčích Dagmar Damkové. A pokud se tak nestane, vyzývá všechny kluby k bojkotu prvního jarního kola. Může se mu to povést? „Obávám se, že se k nim nikdo nepřipojí,“ tvrdí bývalý reprezentant Ladislav Vízek.



Vízek každopádně kampaň pražského týmu vítá. „Moc mě potěšilo, jak se mě Josef Jarolímek, manažer FC Zličín, ve Sportu zastal. Děkuju mu, jak si všiml, že jsem pro český fotbal udělal daleko víc než pan Berbr,“ říká.

„Už však víme, kdo je prvním sestupujícím z pražského přeboru. A nejen spadne, FAČR ho přímo zruší. Jsem nyní velkým příznivcem Zličína, ale bojím se, že dlouho nevydrží a je před zánikem zásahem shůry,“ dodává Vízek, který od začátku aféry bojuje především proti Romanu Berbrovi.

Legenda pražské Dukly bude každopádně Zličínu držet palce. „Kdyby potřebovali, nacpal bych jim zestárlý hvězdy z Chaber, Vláďu Šmicra, Páťu Bergra, Ivana Haška, i sám bych se roztrhal a zachránil je před zvůlí rozhodčích. Ale ani to by nepomohlo, administrativně by Pelta s Berbrem stejně něco vymysleli,“ nedělá si iluze.

„Obávám se, že se k jeho výzvě bojkotovat první jarní kolo, když neodstoupí Pelta, Berbr a Damková z vedení fotbalu, nikdo nepřipojí. To jsme celí my. Já bych to ani nechtěl, narušit soutěže je až to poslední, k čemu by se mělo sáhnout. Víc bych přivítal, aby si delegáti valné hromady konečně uvědomili, komu dávají hlas, že v pozici vyděděného může být i jejich klub. To by byla velká výhra,“ zakončuje Vízek.

Výzva FC Zličín

„Fotbalový klub FC Zličín, o.s. vyzývá všechny fotbalové kluby hlásící se k elementárním principům demokratické společnosti, jakými jsou zejména spravedlnost, čestnost, důstojnost, rovnoprávnost, svoboda projevu a v neposlední řadě pluralita názorů, aby se napříště vystříhaly jakékoliv otevřené či skryté podpory osob, u nichž zůstaly požadavky na šetření těchto principů oslyšeny.

Fotbalový klub FC Zličín, o.s. proto tímto apeluje, aby v případě, že nerezignují do 7. 2. 2016 na všechny své funkce ve FAČR pan Pelta, pan Berbr a paní Damková, bojkotovala mužstva dospělých svá první utkání, která mají být či budou sehrána v jarní části sezony 2015/2016, a to na důkaz projevu nesouhlasu se setrváním uvedených osob ve funkcích FAČR, které svým morálním kreditem a povahovými rysy snižují věrohodnost organizace, jejíž členy jsme my, fotbalové kluby.“

K výzvě FC Zličín se připojte ZDE

Foto iSport.cz

Foto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud