Michal Koštuřík
4. dubna 2012 • 05:00

INSPEKTOR Sportu: V Luhačovicích vládnou Červenkové

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | U sportovního areálu Radostova v Luhačovicích se v neděli dopoledne téměř nedá zaparkovat. Luxusní auta namačkaná jedno na druhém. Vím, že je duel s Uherským Brodem v krajském přeboru prestižní sousedské derby, přesto se mi nezdá, že by jím žil celý kraj.



Taky že ne, na dvou tribunkách postává či posedává pár desítek lidí. „Můžu zase zazimovat zahradu,“ glosuje aprílové počasí jeden z přítomných před restaurací Bowling Football Club.

Ta je obyčejně v neděli zavřena, během zápasů místního klubu však nabízí návštěvníkům občerstvení i využití bowlingové dráhy. Tabule láká na klobásu na grilu za 40 Kč a novinku – tmavý lahvový Budvar.

Na „čepu“ ve stylové hospůdce je pivo stejné značky a také limonády. U východu visí na tabuli s výsledky a tabulkami čerstvé nedělní vydání deníku Sport. Pochvala!

Na umělé trávě třetí generace mezitím zápolí borci Luhačovic s Uherským Brodem. Dvě města, dělící od sebe pouhých dvanáct kilometrů, patří do horní poloviny tabulky.

Deník Sport zavítal na inspekci do Luhačovic
Video se připravuje ...

Když domácí poprvé skórují (nakonec vyhrají 2:1), hlasatel nadšeně oznamuje: „První gól střílí, kdo jiný než David Červenka!“ zdůrazní jméno luhačovické hvězdy, která v zimě zkoušela štěstí ve druholigovém Zlíně.

Příjmení Červenka je s klubem pevně spjato, druhý gól zařídí Ondřej Červenka. A bossem Luhačovic není nikdo jiný než Zdeněk Červenka, majitel firmy Lukrom a šéf fotbalového Zlína.

Teprve v poločase zjistím, proč je příjemný areál u lesa obsypaný tolika vozy a restaurace plná dětí. Přes prosklenou stěnu je vidět, že se v tělocvičně haly konají závody v aerobiku. U baru si ale můžete bez řady poručit jídlo i pití.

jen škoda, že ve vitríně u vstupu schází jídelní a nápojový lístek. Na fotbal do známého lázeňského města můžete vzít i děti, pro které je zde hřiště se skluzavkami a houpačkami. V Luhačovicích se na krajském přeboru může cítit pohodlně celá rodina.




Proč hrajete na umělé trávě?
„Umělá tráva měla být původně ve spodní části areálu, kde jsou dnes nánosy hlíny. Tu tam naváží a zpracovává firma, která čistí luhačovickou přehradu. V roce 2005 došlo k obrovskému sesuvu půdy a zjistilo se, že podloží je velmi nestabilní. A to je pro umělku katastrofa. Abychom nepřišli o dotaci, vybudovali jsme ji na jiném místě. Na tom původním bude v horizontu minimálně jednoho roku travnaté hřiště. Umělka pak zůstane druhou variantou.“
Tomáš Mejzlík, sekretář FK Luhačovice



Fotbalový inspektor - FK Luhačovice (zlínský přebor)
Stadion 8
Komfort 7
Občerstvení 8
Atmosféra 5
Atraktivita hry 6
Výsledná známka 6,8

Dosavadní žebříček hodnocených stadionů
POŘADÍ KLUB SOUTĚŽ VÝSLEDNÁ ZNÁMKA
1. Pardubice ČFL 7,6
2. Žatec divize B 7,4
  Nový Bydžov divize C 7,4
4. Velim divize C 7,2
5. Sedlčany Středočeský přebor 7,2
6. Česká Lípa třetí liga 7
  Písek ČFL 7
8. Loko Vltavín třetí liga 6,8
  Luhačovice zlínský přebor 6,8
10. Soběslav Jihočeský přebor 6,4
11. Horažďovice plzeňský přebor 6,2
12. Litovel olomoucký přebor 5,8
13. Humpolec Přebor Vysočiny 5,6
14. Hořovicko divize A 5
15. Poruba moravskoslezský přebor 4,2
16. Hodonín divize D 3,8
17. Brumov divize E 3,4

Co je fotbalový inspektor?
Redaktoři Sportu si každý víkend vyberou jeden zápas v nižších soutěžích, kam bez ohlášení přijedou a provedou „inspekci“ - na místě otestují, co může fotbalový fanoušek očekávat od návštěvy daného stadionu.

Hodnotí se pět základních kritérií:

Stadion
– dojem z místa a jeho celkový vzhled

Komfort
– služby pro diváky, zápasový program, počet míst k sezení a stání, výhled a čistota, cena vstupenky, možnost parkování

Občerstvení – jeho dostupnost, kvalita a cena

Atmosféra – počet diváků, způsob fandění a objektivita, hlasatel, tombola, doprovodný program

Atraktivita hry – jak moc svým fotbalem baví domácí tým

Každá tato kategorie je ohodnocená na číselné stupnici 1-10 s tím, že desítka je maximální počet bodů, stejně jako je to u hodnocení hráčů v první fotbalové lize. Všechny udělené body se sečtou a vydělí pěti, z čehož vyjde výsledná známka klubu


Luhačovice se pyšní umělým trávníkem
Luhačovice se pyšní umělým trávníkem

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud