27. prosince 2014 • 18:45

76 gólů za podzim? Jeseník si chce vystřílet Premier League

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V patnácti podzimních duelech nastříleli 76 branek. Díky tomu mají fotbalisté FK Jeseník po podzimu nakročeno k postupu do krajského přeboru. V čele I. A třídy dlí s devítibodovým náskokem. A ještě jeden triumf mají na dosah. Mohou se stát nejlépe střílejícím týmem napříč nižšími soutěžemi. Pokud na jaře doženou rezervu Ďáblic, která je ještě produktivnější. Tohle Jeseničtí nepamatují. Aby měl jejich tým po podzimu nastříleno 76 gólů, to se v lázeňském městě ještě nestalo.



Rekordů, které tým trenéra Petra Ševčíka v této sezoně zlomil, je ještě víc. Jeseničtí přiznávají, že soutěž deníku Sport sledují. A že ji chtějí vyhrát.

Marně byste v sestavě týmu hledali vysloužilé ligové kanonýry, kteří by si přišli do místního FK zpříjemnit konec kariéry. Nic takového. O mimořádné výsledky se stará kádr, který je s jedinou výjimkou tvořen vlastními odchovanci.

„V týmu se sešli hráči, co spolu kdysi v Jeseníku začínali a teď se třeba vrátili z vyšších soutěží, s našimi stávajícími hráči a s mladými kluky, kteří za Jeseník ještě nedávno kopali divizi dorostu. Sedlo si to a funguje to,“ říká Petr Ševčík, trenér mužského týmu FK Jeseník. Jeho dvacetiletý syn Petr patří mezi velké naděje olomouckého fotbalu.

Jeseník začal sezonu impozantně. Nastřílel jedenáct gólů Rapotínu. Pak čtyři branky Troubelicím a vyhrál 10:0 nad Maletínem. Rázem se stal jedním z nejproduktivnějších týmů napříč nižšími soutěžemi. A Ševčík přiznává, že žebříček deníku Sport je jedním z témat jesenického podzimu.

„Kluci to sledují. A chtějí to vyhrát. Já to samozřejmě prožívám s nimi. A občas si po utkání říkají, že mohli nastřílet víc gólů, aby svou šanci na úspěch posílili. Prvotním cílem je postup do krajského přeboru. Tím druhým vítězství v soutěži Sportu,“ dodává Ševčík.

V jeho mužstvu byste našli vysokoškolské studenty, povětšinou však hráče, kteří trénují až po práci. „Někteří mají tvrdé zaměstnání. Třeba náš nejlepší střelec Lukáš Vojtek. Ve firmě, kde pracuje a která vyrábí kontejnery, se nadře. Ale nikdy jsem ho neviděl unaveného. Naopak, ještě si přidává,“ podotýká Ševčík. Vojtek, o němž je řeč, nastřílel na podzim sedmnáct gólů.

Jeseničtí už teď překonali několik klubových rekordů. „Před několika dny jsem hledal v historických výsledcích, kdy naposledy jsme vyhrávali tak vysoko jako letos,“ hlásí Ota Kroš, člen výboru jesenického klubu, o němž místní říkají, že je žijící kronikou. V klubu začal jako funkcionář pracovat v roce 1976. Později svou činnost přerušil, aby se nakonec zase vrátil.

„Zjistil jsem, že v sedmdesátých letech jsme dokázali vyhrát 9:0. Letos jsme už třikrát nastříleli deset nebo více gólů. To je rekord. A abychom měli po podzimu 76 vstřelených gólů? To tu ještě nikdy nebylo.“

V Jeseníku věří, že se jim podaří vrátit se zpět do krajského přeboru, odkud před několika lety klub sestoupil. Vyšší soutěž nikdy nehrál, byť měl v sezoně 1973/74 po podzimu výrazně nakročeno k postupu do divize. Tragická dopravní nehoda, při níž tehdy zahynuli čtyři jeseničtí hráči, oslabila tým natolik, že na jaře na postup do divize nedosáhl.

„Myslím si, že kádr přes zimu udržíme a neoslabíme. Takže věřím v úspěch v I. A třídě a také v soutěži Sportu,“ dodává trenér Jeseníku Ševčík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud