22. prosince 2014 • 17:27

Béčko Ďáblic vážně prohrálo? nemohl uvěřit reprezentant Pudil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér rezervy Ďáblic František Drbal byl zrovna ve své restauraci, když se ve dveřích objevil reprezentační obránce Daniel Pudil a vypadal pořádně zaskočeně. „Vy jste fakt prohráli?“ vypadlo z něho.



Ti dva se dobře znají, Pudil týmu na dálku fandí z Anglie. Teď se zastavil osobně a nemohl uvěřit, že jeho oblíbený tým zakončil podzim porážkou 1:2. Vždyť Ďáblice B, to je fenomén nižších soutěží. Vyhráli předminulý ročník soutěže Sportu o nejofenzivnější mužstvo a nyní zakončili podzim v pražské I. B třídě s dvaaosmdesáti brankami. Nikdo jiný jich víc nedal.

Parta kolem zkušených exligistů Dana Maška a Tomáše Hunala prohrála jen jednou, gól pak dala pokaždé. „V soutěži Sportu ještě nikdo nevyhrál podruhé, to je pro nás obrovská motivace,“ přiznává Drbal.

I když se nehraje Liga mistrů, k vidění jsou v utkání Ďáblic B pořádné souboje. Každý chce dostat silného soka na lopatky. „Soupeři nás berou, jako bychom byli nějací "galacticos". Sejdou se v nejlepší sestavě, padají do střel, je to pro ně šlágr. Když jsme teď v posledním utkání prohráli s béčkem Cholupic, tak jejich hráči dělali lachtany, stojky. Byl to zážitek,“ líčí Drbal.

Kouč ďáblického béčka připouští, že díky Sportu má tým motivaci do sezony. „Když se vyhraje třeba 15:0, tak soupeře i trochu lituješ. Stalo se, že když někoho takhle porazíme, tak přestanou o zápasech referovat stránky soupeře,“ přesvědčuje Drbal.

Kanonýrem týmu je futsalista Brahimi, autor 25 gólů. „U něj je to tak, že půl hodiny na hřišti sbírá pampelišky. Pak se ho zeptám, kdy přijdou góly, a on mi v klidu odpoví, jestli mi stačí hattrick. A pak ho dá,“ kroutí hlavou trenér. „Dalších dvacet gólů připravil. Přitom nehrál všechny zápasy.“

I díky téhle hvězdě mašírují Ďáblice B k triumfu v soutěži Sportu. „Když vše srovnám se sezonou, kdy jsme vyhráli poprvé, máme náskok asi dvaceti gólů. Ale hotovo není, Jeseník snížil náskok a je před námi ještě půlka sezony,“ dodává.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud