18. prosince 2014 • 14:46

Karviná? Už nikdy, tvrdí brankář. Poslal jí pozdrav, svých 10 nul

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantazie! Jiné slovo snad pro podzim v podání brankáře Tomáše Hájka použít nelze. V dresu Petrovic, v divizi E, odchytal šestnáct duelů a hned v deseti z nich nedostal ani gól. „Dařilo se mi skvěle, ale nezáleží jen na mně, moc mi pomáhali spoluhráči,“ usmívá se při ohlédnutí za podzimem osmadvacetiletý brankář. Dlouhá léta vysedával v Karviné v pozici náhradníka a trpělivě čekal, až přijde jeho šance. Nedočkal se.



Odmakal přípravu, ukázal se, ale při mistrovských zápasech se pravidelně posouval na lavičku náhradníků. „Nedostal jsem šanci, proto jsem se před rokem a půl rozhodl odejít do Petrovic,“ vzpomíná na přesun z FNL do divize.

Tam obdivovatel Dána Schmeichela a Itala Buffona nastartoval novou kariéru. I když začátek rovněž nebyl optimální. „Odchytal jsem pět utkání a zranil se. Nebylo to příjemné, že jsem zase vypadl ze hry,“ přiznává.

Ale zatnul zuby, vyléčil zranění a teď mezi tyčemi září. Že by byl na podzim v hodnocení čistých kont na prvním místě, to moc nesledoval. „Na začátku určitě ne, až když jsem měl těch nul šest a já se objevil ve Sportu, tak mi to říkali spoluhráči,“ usmívá se.

Právě jim připisuje výrazný podíl na úspěších. „Pomáhají mi, často skákají do střel. Kdybych tu soutěž vyhrál, tak bych jim část cen věnoval,“ skládá poklonu parťákům ze sestavy Petrovic. „Jasně že jindy zase musím přidat nějakou nadstavbu já a musím něco chytit,“ směje se.

K tomu, že je v pohodě, mu prý pomohl i polský trenér Piotr Czop, jenž má zkušenosti z působení v Německu. „Nějaký čas to bylo tak, že se trenéři věnovali hráčům v poli a my gólmani jsme trénovali ve dvojici. Když ale přišel kouč brankářů, tak se všechno zlepšilo. Byl to nový impuls, tréninky jsou moderní, baví mě,“ pochvaluje si.

Po podzimu sice vede v soutěži Sportu, ale není jasné, zda bude mít šanci vyhrát. Povedený podzim totiž neunikl pozornosti celků z vyšších soutěží a možná po gólmanovi sáhnou. „Zatím nevím, co bude,“ netrápí se přehnaně budoucností gólman.

Jasno má jen o jedné věci. Kdyby se ozvala Karviná, tak by na nabídku neslyšel. „Tuhle bych odmítl. V tom klubu jsou lidé, kteří mi hodně pomohli, ale jsou tam i ti druzí. Já jsem moc rád, že se mi daří. Byla ohromná motivace všem v Karviné ukázat, že se mýlili, když mi nedali šanci. Chci jim to ukázat,“ dodává. A zatím se mu to daří náramně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud