28. listopadu 2012 • 13:00

Rozhodčí fandí Plzni a smějí se Spartě: Kadlec je jako Golem!

Autor: iSport.cz, bk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetí lize se začaly dít zvláštní věci – od chvíle, co se objevila „Křetínského kabela“, stěžovalo si sparťanské béčko dvakrát na to, že bylo výrazně poškozeno rozhodčími z Plzeňského a Karlovarského kraje. Sudí z tohoto koutu republiky, kde vládne zdatný šíbr Roman Berbr, jenž je neoficiálním šéfem třetí ligy a divizí, řídili v závěru podzimu pět ze šesti utkání Sparty B!



Mělo tomu tak být i v derniéře na hřišti Převýšova, ale po zákulisním tlaku Sparty se nominace před zápasem změnila a dorazilo jihočeské trio. Kdo jsou rozhodčí, kteří měli Spartu B poškodit? Hodně napovídají příspěvky z jejich facebookových profilů, které už si smazali a teď tvrdí, že to byl podvrh...

Nejvíc si Sparta B stěžovala na zápas v Domažlicích, kde prohrála 1:4 poté, co dohrávala po dvou vyloučeních v devíti a dostala dva góly z penalty. Když utkání skončilo, sparťané se zlobili, že se jim hlavní rozhodčí Grimm z Rokycan vysmíval: „Pozdravujete pana Křetínského!“

Grimm navíc nemůže zapřít, že je aktivním fanouškem Plzně, jejíž jsou Domažlice farmou! Na fotce stojí s asistentem Janochem (vlevo) v Miláně na zápase Vitktorie proti místnímu AC.

Pro zvětšení klikněte na snímek:

Rozhodčí ze zápasu Domažlice - Sparta B. Marek Janoch a Tomáš Grimm na zápase Plzně s AC MilánFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

Aby nebylo pochyb, že je na předešlé fotce opravdu asistent Janoch, tady je důkaz.

Rozhodčí Janoch se přijel podívat na Plzeň hrající na San SiruFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

Oba pánové si v říjnu zafandili i na Atlétiku Madrid, Plzeň podpořili přímo z kotle.

Takhle rozhodčí Janoch (uprostřed s brýlemi) a Grimm (vpravo v bílém triku) podporovali Plzeň při zápase s AtlétikemFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

Pak se přesunuli na Real Madrid, kde by podle nich měl někdo mít „na starosti rozhodčí“, čehož by se ujmul Janoch. Z toho si pak málem „ustříknul“ rozhodčí Bacík.

Bacík je shodou okolností muž, který byl na lajně následného zápasu Sparty B proti Vltavínu, který se také hodně řešil kvůli nezvykle velkému počtu ofsajdů v neprospěch Sparty.

Rozhodčí Grimm a Janoch na návštěvě Realu Madrid. V komentářích k fotografii se vyjadřuje Pavel Bacík, který asistoval při utkání Sparty s Loko VltavínFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

O tom, že se Grimm netají antipatiemi ke Spartě, svědčí i jeho další příspěvek. V něm shazuje Spartu a dělá si legraci ze zraněného útočníka Václava Kadlece.

„Podle posledních zpráv Vašek Kadlec z bonzaparty přijal hlavní roli v muzikálu Golem – šém na jeho prohlubeň v čele je již vyroben.“ Tento komentář vyvěsil jen čtyři dny před utkáním v Domažlicích, kdy už bylo jasné, že ho bude řídit právě on.

Sudí Tomáš Grimm a jeho názor na zraněného sparťanského útočníka Václava KadleceFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

Sparta Grimmovi asi hodně vadí, což potvrzuje i jeho další příspěvek.

Tomáš Grimm na svém facebookovém profilu neskrýval své antipatie vůči SpartěFoto Facebook (Tomáš Grimm, Marek Janoch)

Štafetu převzal rovněž plzeňský sudí Svatík, který vykázal už po půlhodině z lavičky protestujícího trenéra Martina Haška, o poločase ho dokonce nechal vyvést z areálu.

Hašek ho prý o poločasové přestávce při cestě do kabin hrubě urážel, což měl na papírek zaznamenat asistent Bacík známý z Grimmova facebooku.

Rozhořčený sparťanský kouč Martin Hašek hovoří s rozhodčím Svatíkem. S tužkou v pozadí asistent BacíkFoto e-sparta.cz

Martin Hašek po zápase dostal od disciplinární komise pokutu deset tisíc korun a Svatík pro iSport.cz uvedl: „Já tahle slova nepoužívám. Pan Hašek mě zklamal. Křičel věci, co se neříkají ani lidem, co nemáte rádi. Věci, které nepatří ani do hospody nejnižší cenové skupiny.“

Jeho tvrzení ovšem vyvrací video z halového turnaje, kde byl za hrubé nadávky k sudímu po běžném faulu vyloučený.

Taková slova nepoužívám, tvrdí sudí Svatík. Video ho však usvědčuje, že pro podobný slovník nejde daleko - a to v konverzaci s rozhodčím
Video se připravuje ...

Takhle rozhodčí Janoch (uprostřed s brýlemi) a Grimm (vpravo v bílém triku) podporovali Plzeň při zápase s Atlétikem
Takhle rozhodčí Janoch (uprostřed s brýlemi) a Grimm (vpravo v bílém triku) podporovali Plzeň při zápase s Atlétikem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud