Richard Šíma
27. srpna 2014 • 14:40

Olomouckým fotbalistům se nelíbí tresty: Pokuta není správný lék

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně ostrá slova pronesl Josef Lébr, šéf a spolumajitel Sigmy Olomouc, po třetí porážce Hanáků v této sezoně. V rozhovoru pro deník Sport prohlásil, že pokud bude tým pokračovat v mizerných výkonech, jimiž se dosud ve druhé lize prezentuje, nevloží na účet klubu peníze určené na výplaty. Jeho slova způsobila v klubu i jeho okolí rozruch.



Pokuta, kterou vedení Sigmy hráčům po prohře v Sokolově ve třetím kole udělilo, podle rozzlobeného Josefa Lébra zřejmě nestačí. A tak se prý klidně může stát, že přijdou ještě tvrdší sankce. Třeba i v podobě nevyplacení mezd, nebo jejich částí. Olomouckým hráčům se takové vyhlídky vcelku pochopitelně nelíbí.

V Olomouci je dusno. Mužstvu se nedaří, ve druhé lize prohrálo tři ze čtyř utkání. Ve vzduchu létají silná slova, klubový šéf a spolumajitel Lébr hrozí pozastavením vyplácení mezd, vyhazovy, ale také svým odchodem z klubu. Hráčům není do řeči. Na výroky předsedy představenstva Sigmy nechtějí téměř reagovat. Někteří neberou telefony, jiní žádají, aby nebyli vůbec citováni.

„Já to nečetl, vím jen od některých kluků, co v těch novinách bylo. Reagovat nebudu. Jsme dospělí lidé, myslím si, že bychom si měli takové věci říkat osobně do očí a ne si je vzkazovat přes noviny,“ řekl Aleš Škerle, olomoucký obránce a jeden z nejzkušenějších hráčů Kalvodova týmu, podle nějž má Sigma zatím problém zvyknout si na agresivní styl hry, který mužstva ve druhé lize praktikují. „Zatím jsme se s tím nevyrovnali,“ hlesl Škerle.

Lidé se potřebují bavit, reaguje Kubíček

O něco sdílnější byl Pavel Dreksa, dlouholetý kolega Škerleho ve stoperské dvojici. „Za sebe můžu říct, že finanční postih podle mě není ten nejlepší lék. Mužstvo chce uspět. Za každou cenu. Ale dostalo se do takové křeče, že to prostě nejde a vypadá to, jak to vypadá,“ pověděl Dreksa.

„Respektuju, že majitel klubu má právo taková slova říct a k nějakým opatřením sáhnout. Možná se to stane, přestože Olomouc byla vždycky známá tím, že tady peníze na účet nikdy pozdě nepřišly. Já nemůžu říct víc, než že všichni chtějí tu nepřízeň zlomit. Snad se to povede už teď v Opavě,“ řekl Dreksa.

Olomoucký šéf se opřel i do bývalého klubového sportovního ředitele Jiřího Kubíčka. Označil jej za člověka, který v době soudního líčení korupční kauzy svědčil proti klubu a chtěl Sigmu poslat nejlépe až do okresního přeboru. „Lidé, kteří jeho jméno skandují, jsou hlupáci,“ prohlásil Lébr adresně.

Kubíček se v posledních letech zcela zdržuje jakýchkoliv komentářů týkajících se dění v Sigmě. Ani včera neučinil výjimku. „Ten článek jsem četl, protože mě na něj pár přátel telefonicky upozornilo,“ řekl.

„Byl vynikající! Jsou prázdniny, lidé se potřebují bavit, jen houšť takových. Už teď se těším na pokračování. Právě připravuju materiály pro své studenty, tento rozhovor mi poslouží jako ukázkový příklad. Ukážu jim, jak má mluvit a pracovat opravdu kvalitní manažer,“ prohlásil Kubíček s ironií v hlase. Víc se ale k tomu, co se na Hané momentálně děje, vyjadřovat nechtěl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud