Richard Šíma
14. září 2016 • 14:41

Baník se chystá na bílé peklo. Chorea na Opavu fanoušci trénují už týdny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:00 | Vyprodáno! Pokladny před dnešní druholigovou dohrávkou mezi Baníkem a Opavou (od 19 hodin) vůbec nebudou otvírat. Nezbyl už ani jeden lístek! Je jisté, že se zápas mezi dvěma velkými slezskými rivaly bude hrát před fantastickou kulisou. A jestliže fanoušci skutečně zaplní všech 12 590 míst, překonají rekord druhé ligy v éře samostatné České republiky!



Je to souboj dvou slezských rivalů, jejichž fanoušci stojí ostře prosti sobě. Zároveň taky zápas o aktuální první místo v tabulce. Kdo vyhraje, posune se do čela druhé ligy. Jde o utkání vysoce rizikové. I proto byla kapacita vítkovického stadionu z původních patnácti tisíc snížena. I kdyby však k tomu nedošlo, hlediště by se zcela zaplnilo. V pondělí hlásil Baník, že zbývá posledních pár set lístků. Včera v poledne bylo vyprodáno.

O tomto duelu se hovoří od okamžiku, kdy se vyjasnilo, že Baník spadne do druhé ligy. Fanoušci, zejména ti baníkovští, už několik týdnů secvičují všemožná chorea, s nimiž se chtějí během zápasu vytasit. Ostravští ultras už dokonce na svých webových stránkách zveřejnili pokyny pro všechny vlajkonoše, aby choreo bylo co nejefektnější. Fanoušci Baníku vyzývají sami sebe, aby každý, kdo ostravskému klubu fandí, přišel na utkání v bílém. Bude to hotové bílé peklo.

Už je to delší čas, kdy měl Baník na svůj ligový zápas vyprodáno. Naposledy se tak stalo v roce 2010. Tehdy přišlo na Bazaly na duel proti Spartě 17 372 lidí. Tolik se jich do Vítkovic nevejde. I tak ale padne rekord. Dosud nejvyšší druholigovou návštěvou v éře samostatnosti se pyšnili právě Opavané. Na jejich duel s LeRK Brno přišlo v sezoně 1994/1995 10 252 lidí. Dnes tato hranice padne.

„Strašně moc se na to těšíme. Hrát v takové kulise, to bude svátek,“ hlásí Tomáš Mičola. Ostravský záložník, jenž začínal s fotbalem v Opavě. Je rozpolcen? Zdá se, že ne. „V Opavě jsem začínal a nikdy na to nezapomenu. Od svých čtrnácti let jsem ale v Baníku. A je jasné, co k němu cítím. Prostě je to můj klub. A teď se těším na zápas, na který přijede spousta fanoušků obou klubů,“ říká Mičola.

BANÍK OSTRAVA - OPAVA ONLINE SLEDUJTE OD 19:00 ZDE>>>

Očima kouče Baníku Vlastimila Petržely 

Bude to vyhecované „Zažil jsem řadu derby mezi Spartou a Slavií. Pochopil jsem, že tohle bude něco podobného. Když jsem se byl podívat na zápas Pardubic s Opavou, fandové Opavy ani tak nefandili svým, jako nadávali na Baník. Bude to vyhecované. Bude důležité, abychom se dostali z toho zápasu ve Vlašimi, který se nám nepovedl. Máme v týmu dost zkušených hráčů, kteří by měli zápas v takové atmosféře zvládnout.“

Těší se i Roman Skuhravý, opavský trenér. „Nastoupit do vyprodaného zápasu, to byl vždycky můj trenérský sen. A vidíte, splní se mi ve druhé lize. Už tady ale nějaký čas působím a pochopil jsem, že tihle fanoušci, opavští i ostravští, své kluby tak milují, že jinde než při vzájemném souboji těchto soupeřů jsem se v této sezoně něčeho takového dočkat nemohl,“ podotýká Skuhravý.

Zvládne jeho tým zápas v ostravské vřavě? „Pokud dokážu svůj tým připravit na zápas tak, aby hlavy hráčů byly nasměrovány správným směrem, budu to považovat za úspěch. Třeba i v případě porážky. I když věřím, že uspějeme,“ dodává opavský kouč, jehož tým v této sezoně ještě neprohrál. Stejně jako Baník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud