8. února 2017 • 12:52

Bazaly ožijí. V Ostravě vyroste tréninkové centrum za 201 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský fotbalový stadion na Bazalech čeká rozsáhlá rekonstrukce za více než 200 milionů korun. Sportoviště by se do konce příštího roku mělo proměnit na tréninkový areál a zázemí pro fotbalovou akademii, v níž budou působit mladí talentovaní hráči z celého regionu, řekl dnes novinářům náměstek primátora Martin Štěpánek (ODS).



"V Ostravě chybí ucelený fotbalový areál, kde by mohli výkonnostní sportovci trénovat. Poslední byl na Jeremenku a je zrušený. V Ostravě nemáme v současné době fotbalovou akademii, je v Karviné a jsme vlastně jedním z posledních krajských měst, které ji nemají," vysvětlil důvody přeměny areálu Štěpánek.

Dodal, že město navíc chtělo na Bazalech zachovat fotbalovou tradici. V minulosti byl areál domovským stadionem Baníku Ostrava, který ale dnes hraje na městském stadionu ve Vítkovicích.

Současná hlavní plocha stadionu bude rozšířena a bude sloužit buď jako tři příčná tréninková hřiště, nebo jako hřiště standardních rozměrů pro mistrovské zápasy. V místě současného tréninkového hřiště vyroste jedno hřiště s umělou trávou a jedno s přírodním trávníkem. Šesté hřiště pak vznikne ještě na soukromém pozemku, který je součástí areálu.

Počítá se s využitím dalších ploch v areálu, které budou sloužit k posilování, nácviku obratnosti, vytrvalostním cvičením a podobně. Novinkou bude šedesátimetrová krytá běžecká dráha v nově vybudované tribuně.

Staré Bazaly čeká demolice

"Hlavní objekt bude mít ve finální podobě deset šaten, posilovnu, rehabilitaci, zázemí pro lékaře, fyzioterapeuta, trenéry, prostory pro stravování a trávení volného času hráčů, tělocvičnu s hřištěm pro sálovou kopanou včetně hlediště a také technické zázemí," řekl Štěpánek.

Podle něj město uvažovalo o výstavbě areálu na zelené louce, ale i o možné renovaci stávajícího hlavního objektu stadionu, který je však ve špatném technickém stavu. Obě varianty by ale byly dražší než nyní plánovaná demolice původní budovy a výstavba nového zázemí.

Vybudování areálu by mělo stát 201 milionů korun, z toho nový hlavní objekt vyjde asi na 116 milionů korun. Zbytek připadá na hřiště, terénní úpravy, opěrné zdi a nové rozvody elektřiny či vody.

Dalších 18 milionů korun bude stát demolice. Štěpánek předpokládá, že stavět by se mohlo začít příští rok na jaře a na konci roku by práce mohly být dokončeny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud