Radek Špryňar
4. října 2017 • 12:32

Po potupě s Opavou končí na Žižkově Vavruška. Nahradit ho má Pilný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nespokojenost s výsledky, s herním projevem i s umístěním v tabulce sebou nese důsledky. Ve Viktorii Žižkov končí trenér David Vavruška. Podle informací iSport.cz převezme jedenácté mužstvo Fortuna národní ligy Bohuslav Pilný. Čtyřiačtyřicetiletý kouč by měl už zítra, nejpozději v pátek vést první trénink.



Tři ligové porážky v řadě, naposledy potupa s Opavou 1:5 na domácím trávníku. Po třetině soutěže jedenácté místo v tabulce a po deseti odehraných rundách osmnáct inkasovaných branek. Kýbl přetekl, trpělivost šéfů žižkovského klubu byla vyčerpána.

Na lavičku místo Davida Vavrušky v nejbližších hodinách usedne Bohuslav Pilný, bývalý lodivod Hradce Králové. Dnes dopoledne o věcech příštích debatoval v družném rozhovoru se sportovním ředitelem Viktorie Michalem Dymlem během utkání České ligy dorostu mezi Žižkovem a Slavií. „Ano, jednáme. Mohu potvrdit zájem můj i klubu,“ prohlásil Pilný pro iSport.cz.

Mistr ligy s Libercem z roku 2002 byl letos v květnu odejit z Hradce Králové po domácí porážce s Teplicemi, která byla již pátou v řadě. „Votroci“ byli po 27. kole na sestupové patnácté příčce, k záchraně je v závěrečných třech kolech nedovedl ani nový kouč Karel Havlíček. Pilný přivedl východočeský klub rok předtím k postupu do první ligy.

Během pracovního volna zvládl dodělat nejvyšší trenérskou licenci UEFA PRO. „Nabídka Žižkova mě láká, jedná se o pražský klub s bohatou historií. Rád bych mu pomohl k výstupu do vyšších pater tabulky,“ v krátkosti uvedl.

Poprvé by měl Viktorii vést příští pátek v zápase proti Ústí nad Labem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud