22. září 2015 • 19:47

Velký průšvih Slavie! V poháru vypadla s druholigovým Ústím

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta v českém ligovém poháru MOL Cup končí pro fotbalisty Slavie velmi brzy. Sešívaní prohráli na hřišti druholigového Ústí nad Labem 2:4 a ze soutěže se pakují nečekaně už ve třetím kole.  Slavia je po Ostravě a Slovácku třetím prvoligovým celkem, který vypadl z fotbalového poháru. Zbylé ligové týmy, které v úterý hrály své zápasy (Dukla, Zlín), úlohu favorita zvládly a postoupily.



Slávistický trenér Dušan Uhrin mladší udělal oproti poslednímu ligovému duelu pět změn v sestavě, když se před derby rozhodl šetřit mimo jiné brankáře Berkovce i kapitána Latku. V útoku však nechyběl nejlepší střelec Pražanů Milan Škoda a poprvé dostala šanci posila z Ostravy obránce Frydrych.

Ústí se ujalo vedení ve 26. minutě, kdy se k odraženému míči na hranici vápna dostal Peterka a zamířil přesně k tyči. O deset minut později už pátý tým druhé ligy vedl o dvě branky. Piták fauloval Smolu a domácí útočník nařízený pokutový kop proměnil.

Slávisté vypadli z poháru. Mrzutost, čertil se trenér Uhrin
Video se připravuje ...

Druholigové Ústí slaví. V poháru senzačně porazilo Slavii
Video se připravuje ...

V 66. minutě přidal třetí gól Severočechů Hošek a vypadalo to, že o senzaci je rozhodnuto. Jenže v 71. se prosadil hostující Zmrhal a dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky Škoda. Drama se ale nekonalo, protože vzápětí utekl Novotný a zpečetil čtvrtým zásahem výhru Ústí.

Slavia tak potvrdila, že v poháru se jí delší dobu nedaří, když počtvrté za posledních pět sezon nezvládla třetí kolo se soupeřem z nižší soutěže. V minulém ročníku nestačila Slavia na druholigový Žižkov, v sezoně 2013/2014 sice došla až do čtvrtfinále, ale před tím podlehla Ústí a v sezoně 2011/2012 ji dokonce vyřadil divizní Převýšov.

3. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:

Ústí nad Labem - Slavia Praha 4:2 (2:0)

Branky: 26. Peterka, 36. Smola z pen., 66. Hošek, 90.+2 Novotný - 71. Zmrhal, 88. Milan Škoda. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Černý.

Sestava Slavie: Hrubeš - Švec, Deli, Frydrych, T. Jablonský - Bazal (54. Černý), Souček, Piták (68. Mikula), Zmrhal - Kenija (46. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 9. • 18:00
FK Ústí nad Labem
FK Ústí nad Labem
4:2
ONLINE
22. září
18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 26. Peterka, 36. Smola, 66. Hošek, 90+2. Novotný

Hosté: 71. Zmrhal, 89. Škoda

Sestavy

Domácí: Tvrdoň – M. Zeman, J. Peterka, L. Vaněk, Leibl (70. Šnirc) – Miskovič – Hyčka, Králík (46. Veverka), Martykán, F. Novotný – Smola (62. Hošek). Trenéři: Petr Němec, Petr Fousek.

Hosté: Hrubeš – Švec, Deli, Frydrych, Jablonský – Bazal (54. Černý), Souček, Piták (68. Mikula), Zmrhal – Kenia (46. Voltr) – Škoda. Trenéři: Dušan Uhrin ml., Petr Čuhel.

Karty

Domácí: Hyčka, Peterka, Šnirc

Hosté: Piták, Jablonský, M. Černý

Rozhodčí

Pechanec – Wilczek, O. Černý; <b>delegát:</b> Melichar

Stadion

Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov

Návštěva

3 296 diváků

Fotbalisté Ústí nad Labem se radují z branky do sítě fotbalové Slavie
Fotbalisté Ústí nad Labem se radují z branky do sítě fotbalové Slavie

Zbylí ligoví favorité postupují

Prvoligové celky Zlína a Dukly ve třetím kole fotbalového poháru překvapení nedopustily a postoupily do osmifinále. Pražané dnes vyhráli 2:1 na hřišti třetího týmu druhé ligy Táborska, zatímco Moravané si poradili s třetiligovým Prostějovem 4:1.

Dukla si v Sezimově Ústí po bezbrankovém prvním poločase vytvořila postupový náskok během jedenácti minut - v 50. poslal hosty do vedení Marek Hanousek a druhou branku krátce na to přidal Přikryl. Za Táborsko snížil v 86. minutě Ciku, na víc se však domácí nezmohli a poprvé v sezoně prohráli.

Prostějov dokázal Zlínu vzdorovat jen v prvním poločase. Na vedoucí branku Malého odpověděl Kroupa, ale těsně před přestávkou vrátil hostům vedení Jugas. Krátce po pauze přidal třetí zlínský gól Jordan a v závěru vysokou výhru zpečetil střídající Bartolomeu.

Prostějov - Zlín 1:4 (1:2)

Branky: 38. Kroupa - 25. Malý, 45. Jugas, 47. Jordan, 83. Bartolomeu. Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček.

Sestava Zlína: S. Dostál - Malý, Jugas, Hájek, Hubáček (74. Bartolomeu) - Kopečný (55. V. Vukadinovič), Strašák, Motal, Holík (84. Živulič), Koreš - Jordan. Trenér: Páník.

Táborsko - Dukla Praha 1:2 (0:0)

Branky: 86. Ciku - 50. Marek Hanousek, 61. Přikryl. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Urban.

Sestava Dukly: Chudý - Jeřábek, Jurendič, Štetina, Miloševič - Marek Hanousek, Daniel Tetour (68. Čajič), Koval (46. Považanec), Krmenčík (80. Beauguel) - Mareš, Přikryl. Trenér: Kozel.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 9. • 16:30
1. SK Prostějov
1. SK Prostějov
1:4
ONLINE
22. září
16:30
FC Fastav Zlín
FC Fastav Zlín
Góly

Domácí: 38. Kroupa

Hosté: 25. Malý, 45. Jugas, 47. Jordan, 83. Bartolomeu

Sestavy

Domácí: Bureš – Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř – Machálek, Fládr (83. Machynek), Langer, Sečkář (71. Novák) – Kroupa (C), Nekuda (60. Pančochář). Trenér: František Jura.

Hosté: Dostál – Malý, Jugas, Hájek (C), Hubáček (74. Bartolomeu) – Kopečný (55. Vukadinović), Strašák, Motal, Holík (84. Živulič), Koreš – Jordan. Trenér: Bohumil Páník.

Rozhodčí

Orel – Hock, Antoníček

Stadion

Stadion Za Místním nádražím, Prostějov

Návštěva

945 diváků

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 9. • 16:30
FC MAS Táborsko
FC MAS Táborsko
1:2
ONLINE
22. září
16:30
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
Góly

Domácí: 86. Ciku

Hosté: 50. Hanousek, 61. Přikryl

Sestavy

Domácí: Toma – Sladký, Ciferský, Hanzlík (46. Šiml), Hovorka – Kočí (74. Strnad), Traore, Ciku, Běloušek, Nešický (61. Javorek) – Džafić.

Hosté: Chudý – Jeřábek, Jurendič, Štetina, Miloševič – Hanousek, Tetour (68. Čajić), Koval (46. Považanec), Krmenčík (80. Beauguel) – Mareš, Přikryl.

Karty

Domácí: Ciferský, Džafić

Hosté: Tetour, Jeřábek

Rozhodčí

Příhoda – Koval, Urban

Stadion

Stadion Soukeník, Sezimovo Ústí

Návštěva

1256 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud