9. března 2012 • 15:14

Gólman i ementálová obrana. Důvody pohárového pádu United

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Slavný Manchester United se po letech nedostal do vyřazovací části Ligy mistrů. A co víc, po prohře s Bilbaem 2:3 v úvodním osmifinále Evropské ligy mu hrozí, že skončí v pohárech úplně. Proč se „red devils“ letos v Evropě nedaří? iSport.cz přináší pět důvodů.



EMENTÁLOVÁ OBRANA

Jedenáct inkasovaných gólů v sedmi zápasech. Bilance, na kterou není Manchester zvyklý. Přestože defenzivní fáze je záležitostí celého týmu, až příliš branek šlo na vrub obrany. Viz úvodní góly s Bilbaem, kdy defenzivní hráči vypustli při finálních přihrávkách střelce gólů.

„Obrana byla v tomto zápase velmi špatná,“ řekl Sir Alex Ferguson, který šetřil na ligu klíčového stopera Rio Ferdinanda. „Jeho zkušenosti nám v tomto zápase chyběly,“ podotkl kouč.

BRANKÁŘ DE GEA

Nyní je brankář David de Gea velkou oporou, nebýt jeho, schytali by to United od Bilbaa mnohem víc. „De Gea předvedl v zápase 5 fantastických zákroků, jinak jsme mohli prohrát vyšším rozdílem,“ přiznal po utkání kouč Ferguson. Jenže než si španělský gólman na Old Trafford zvykl, podepsal se pod několik gólů, i v pohárech.

Zklamaný útočník Wayne Rooney po prohře s Bilbaem Zklamaný útočník Wayne Rooney po prohře s BilbaemFoto ČTK

EVROPSKOU LIGU NEBEROU VÁŽNĚ

Není tajemstvím, že pro kluby předních lig je Evropská liga na okraji zájmu. I pro Palermo při střetu se Spartou (prosinec 2010) byla tato soutěž až daleko za Serií A, kouč italského týmu klidně postavil proti letenskému týmu do branky dvojku. A co teprve pro gigant typu Manchesteru… Na projevu hráčů United bylo proti Bilbau krásně vidět, jak moc je duel Evropské ligy „baví“.

STŘED ZÁLOHY

Jones nesplňuje očekávání, dobré okamžiky střídá až příliš často se špatnými. Proti Bilbau neuvěřitelně vypustil Llorenteho při prvním inkasovaném gólu. Tohle si nemůže hráč ve vlastním pokutovém území dovolit. Ukazuje se, že chybí zkušenosti a důraz nemocného skotského středpolaře Fletchera. Střed zálohy zkrátka United v pohárech celkově spíš haproval.

ÚTLUM CHICHARITA

Když Javier Hernández dorazil do Manchesteru, vylétl jako kometa, v první sezoně byl zjevením, které rozhodovalo zápasy. Vypadalo, jako by v týmu hrál pět let a ne pár dní. Jenže v letošní sezoně je poloviční. Nejen tím, že nestřílí tolik gólů, nýbrž i herně. Proto je první volbou pro Fergusona Danny Welbeck.

Chicharito letos není ten vitální útočník, který obchází obránce kdy si zamane, evidentně mu chybí drajv. Viz Bilbao, kdy fyzický kontakt se soupeři málokdy ustál, v soubojích většinou přišel o míč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud