12. prosince 2013 • 23:35

To jsou ŠURALky. Liberec nasměrovaly za postupem krásné nůžky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize občas nepochopitelně selžou, jenže pohárová Evropa? To je úplně jiné liberecké kafe! Severočeši vezou výhru 2:1 z Estorilu, která znamená postup do jarních kol Evropské ligy. První gól trefil jedinečným způsobem Josef Šural, když domácího brankáře překonal střelou efektně přes hlavu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 12. • 21:05
GD Estoril Praia
GD Estoril Praia
1:2
ONLINE
12. prosince
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 82. Couto Sebá

Hosté: 18. Šural, 70. Rabušic

Sestavy

Domácí: Silva (C) (27. Ribeiro) – Mano, Pedro, Tavares (C), Babanco – Pedro Galvão, Amado, Gonçalves Filipe (62. Goebel Evandro) – Balboa, Lopes, Fernandes (62. Couto Sebá).

Hosté: Hroššo – Frýdek, Kováč (C), Karišik, Fleišman – Sackey (81. Hušek), Rybalka, Šural, Pavelka, Kalitvincev (71. Kolár) – Rabušic (90. Pimpara).

Náhradníci

Domácí: Ribeiro, dos Santos, Fernandes, Evandro, Sebá, Carlitos, Vaz

Hosté: Kovář, Pimpara, Pokorný, Hušek, Kolár, Hadaščok, Douglas

Karty

Domácí: Goebel Evandro

Hosté: Rabušic, Karišik

Rozhodčí

Özkahya – Satman, Yilmaz (všichni Turecko)

Stadion

Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (Portugalsko)

Matematika před poslední zápasem skupiny vypadala jednoduše. Liberec musel v Estorilu získat víc bodů, než Freiburg doma proti už jistě postupující Seville. Tomuhle scénáři věřil málokdo, jenže se povedl!

Liberec slaví výhru 2:1, naopak Freiburg doma podlehl Seville 0:2 a v pohárech končí. Tím pádem bude mít český fotbal na jaře v Evropské lize dva zástupce.

V Estorilu šli liberečtí do vedení po nádherné trefě. Kováč po rohovém kopu vrátil míč hlavou do vápna, kde se dostal k Šuralovi . Mladý záložník na nic nečekal. Sklepl si balon, položil se do vzduchu a nůžkami uklidil balon do sítě - 1:0 pro Liberec!

"Patent na takové branky nemám. Ale občas podobné věci zkouším na tréninku, Díky bohu za ten gól," neskrýval radost z vedoucí trefy střelec Šural v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi.

VIDEO: takhle Šural otevřel skóre v Estorilu



Severočeši tak můžou do gólové hitparády Evropské ligy vyslat dalšího zástupce. Stačí si vzpomenout na parádní trefy Rybalka s Kušnírem proti Udine v play off, neopakovatelné bylo též Pavelkovo životní sólo na půdě Sevilly.

Liberec si i díky takovým nádherným gólům zaslouží postup. V Estorilu nakonec udržel výhru 2:1 a když Sevilla zvládla vyhrát ve Freiburgu, bylo rozhodnuto. Vedle Viktorie Plzeň se v osudí Evropské ligy objeví i další český lísteček se Slovanem Liberec.  

1. FC Sevilla 6 3 3 0 9:4 12
2. Liberec 6 2 3 1 9:8 9
3. Freiburg 6 1 3 2 5:8 6
4. Estoril 6 0 3 3 5:8 3

Michael Rabušic se raduje v Estorilu z gólu na 2:0
Michael Rabušic se raduje v Estorilu z gólu na 2:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud