Stanislav Hrabě
24. července 2014 • 19:50

Jarolím: Lyon je pro hráče motivace, budou na něj vzpomínat celý život

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠIROKI BRIJEGU | Náskok mizerný, ale přece jen náskok. Mladá Boleslav vyhrála doma 2:1, jde do odvety s mírnou výhodou. Trenér Karel Jarolím však vysloveně bránit nechce.



Líbil by se vám obrácený průběh z úvodního utkání, kdy hosté vedli? Teď byste výhodu měli vy?
„To zase ne. My, jako domácí, ten zápas otočili, tak to bych tedy rozhodně nechtěl.“

Trenér domácího týmu Slaven Musa slibuje velkou ofenzivu. Překvapuje vás to?
„Ani ne. Domácí musí vyhrát, jestli chtějí uvažovat o postupu, takže to pro mě není překvapení. Nejde jen čekat na nějakou náhodnou situaci, ze které by mohli rozhodnout.”

Budete tedy vyčkávat vy?
„Já bych neřekl vyčkávat, to nechci. Musíme k tomu přistoupit aktivně a otupit jejich ofenzivu tím, že k nim budeme rychle přistupovat a vytvářet na ně tlak.”

Vrátí se do sestavy Magera a Navrátil?
„Dá se říct, víc změn by být nemělo.Navrátil je zkušený hráč, který má něco za sebou. A bude důležité, aby defenziva byla pevná, v tom na něj spoléhám. On I Magera mají zkušenosti a je třeba, aby to na hřišti někdo usměrňoval.”

Tím, že bude na hřišti vysoký Magera, mohou si hráči pomoci dlouhými přihrávkami, aby nedocházelo k chybám v rozehrávce jako v prvním utkání?
„Těch chyb se musíme vyvarovat, ale nechci, aby to bylo jen o tom, že to budeme nakopávat. Určitě se ale pod tlakem nemůžeme pouštět do rizika.”

Překvapil vás soupeř něčím v prvním zápase?
„Samozřejmě jeho zápasy s Gabalou byly odlišné, ale bylo to dané hrou soupeře. Oni přiznávali, že to byl jejich nejhorší zápas za poslední dobu. Do jaké míry to bylo jejich špatným výkonem a nakolik naší hrou, už je otázka. Ale fakt je ten, že ty dva zápasy s Gabalou hráli jiným způsobem.”

Dá se možnost zahrát si s Lyonem použít jako motivační factor?
„Samozřejmě hráčům připomenu, že na případné zápasy s Lyonem pak budou vzpomínat celý život. Za to to stojí.”

Výsledek 1:2 je zrádný a vy máte poměrně mladý a nezkušený tým. Nemyslíte, že by mohla přijít v tomto směru nějaká komplikace?
„Doufám, že ne. Samozřejmě stat se může všechno. Budu se to do nich snažit dostat tak, abychom za jakéhokoli vývoje nepanikařili podobně jako doma, kde jsme to otočili. Samozřejmě bych byl rád, kdyby ten vývoj byl pro nás přiznivější. Musíme se snažit hrát tak, abychom branku vstřelili, ale zároveň soupeři nedovolili dostávat se do šancí.”

To je asi důležité i proto, že se v prvním zápase potvrdil váš poznatek, že bosenský celek má velmi dobrou produktivitu a ze dvou šancí dal gól, že?
„Je to tak. Ideální by tedy bylo je nepustit do žádné šance, aby gól dát nemohli.”

Online ze zápasu sledujte na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud