5. srpna 2016 • 13:18

Slavii čeká Anderlecht, Spartu dánský nováček, Liberec jde na Larnaku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtěžší pozici mají z českých zástupců v play off Evropské ligy fotbalisté Slavie, kterým dnešní los přisoudil slavný Anderlecht Brusel. Na Spartu čeká dánský Sönderjyske, Liberec se utká s kyperským AEK Larnaka. První zápasy jsou na programu 18. srpna, odvety o týden později. Slavia začne doma, Sparta s Libercem venku.



Letenský celek jako čtvrtfinalista z minulé sezony by měl být proti pohárovému nováčkovi Sönderjyske favoritem. „Minulou sezonu skončili druzí za Kodaní a o jednu pozici předčili Midtjylland, který je také v play-off Evropské ligy,“ uvedl po losu trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

„Okamžitě začínáme shánět veškeré potřebné informace o soupeři, jak máme ve zvyku. V tuhle chvíli je ale nejdůležitější, abychom se my sami připravili co nejlépe. Postup je jasnou prioritou,“ neskrýval Ščasný postupové ambice.

Proti Sönderjyske sice bude Sparta favoritem, v její neprospěch ale mluví nepříznivá bilance se severskými protivníky. Před dvěma lety nestačila v předkole Ligy mistrů na Malmö a ještě o rok dřív vypadla v kvalifikaci Evropské ligy s jiným švédským klubem Häckenem.

"Věřím, že do třetice to dopadne dobře a zvládneme to," uvedl útočník Lukáš Juliš. "Nic jiného nám nezbývá. Pohnojili jsme to se Steauou, takže musíme postoupit za každou cenu do Evropské ligy a vyhrávat v lize, abychom si udobřili fanoušky," dodal jednadvacetiletý útočník.

Juliš o dánském soupeři: Nemáme na výběr, musíme postoupit
Video se připravuje ...

Starý známý čeká i Slavii, která s Anderlechtem vypadla v roce 2005 v třetím předkole Ligy mistrů. V něm teď belgický tým neuspěl s Rostovem, s nímž Pražané v letní přípravě remizovali 3:3. V minulém ročníku Evropské ligy Anderlecht, kde v minulosti působil bývalý hráč Slavie a současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček, došel do osmifinále.

"Máme těžký los, ale jsme s ním spokojení, nemohli jsme si moc vybírat. Bylo tam možná jedno jednodušší mužstvo. Jsem rád, že zase přilákáme fanoušky, a pevně věřím, že už bude úplně plný stadion. Vidím to padesát na padesát v tuhle chvíli. Slavia s nimi v minulosti vypadla a my se budeme snažit, aby se to teď nestalo," řekl novinářům slávistický trenér Dušan Uhrin mladší.

Uhrin a Škoda o Anderlechtu: Jsme spokojení. Těžké, ale hratelné
Video se připravuje ...

Vyhráli na Spartaku Moskva, varuje Trpišovský

V Liberci neberou Larnaku jako snadnou překážku. "Před hodinou se mě majitel klubu ptal, koho bych si nepřál. Řekl jsem, že Larnaku. Je to nejtěžší možný soupeř z té pětice co přicházela v úvahu," řekl na webu Slovanu trenér Jindřich Trpišovský a ocenil kvalitu protivníka.

"Larnaka v předkole vyřadila Spartak Moskva. Dokonce dokázala vyhrát 1:0 na jeho hřišti," prohlásil kouč. "Larnaka není kyperský tým, ale španělsko-brazilský. V základní sestavě hraje osm španělských hráčů, kteří hráli ve Španělsku první ligu, a dva Brazilci. Je to nesmírně silný soupeř," prohlásil Trpišovský.

Los 4. předkola fotbalové Evropské ligy
AEK Larnaka - Liberec, Slavia Praha - Anderlecht Brusel, Sönderjyske - Sparta Praha, Astana - BATE Borisov, Arouca - Olympiakos Pireus, Dinamo Tbilisi - PAOK Soluň, Trenčín - Rapid Vídeň, Midtjylland - Osmanlispor, Austria Vídeň - Rosenborg Trondheim, Beitar Jeruzalém - St. Etienne, Lokomotiva Záhřeb - Genk, Vojvodina Novi Sad - AZ Alkmaar, Gent - Škendija Tetovo, Basaksehir - Šachtar Doněck, Astra Giurgiu - West Ham, Maribor - Gäbälä, Fenerbahce Istanbul - Grasshoppers Curych, Sassuolo - Crvena zvezda Bělehrad, Göteborg - Karabach, Bröndby Kodaň - Panathinaikos Atény, Krasnodar - Partizani Tirana, Maccabi Tel Aviv - Hajduk Split

první zápasy 18. srpna, odvety 25. srpna

Anderlecht? Mladý tým a dobré individuality, říká Vlček a těší se na návrat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud