Tomáš Podvín
18. srpna 2016 • 23:14

Frydrycha štvala prohra: Samo to nikdy nepůjde! Ale postup není utopie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl rád, že si konečně zahrál v evropských pohárech. Všechno ale přebilo zklamání z drtivé prohry. Obránce Slavie Michal Frydrych byl po utkání 4. předkola Evropské ligy s Anderlechtem (0:3) naštvaný za výkon svého týmu ve druhém poločase. Ten totiž slávisté vůbec nezvládli. „Měli jsme určitě na mnohem lepší výsledek,“ tvrdil Frydrych.



Slavia odehrála proti Anderlechtu zápas dvou poločasů. „Myslím, že do utkání jsme vstoupili dobře, soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Byli sice silní na míči, ale my jsme je uhlídali. Vytvořili jsme si navíc příležitosti,“ hodnotil Frydrych.

Jenže i on musel uznat, že druhá půle byla od domácích hrozivá. „O poločase nás trenér upozorňoval, ať nic nepodceníme, že to samo nepůjde. Ale Anderlecht dal brzy gól a už bylo vidět, že si věří mnohem více. My naopak byli všude daleko. Už jsme se hnali více dopředu, soupeř měl více místa a my asi už tolik nedodržovali to, co jsme měli,“ souhlasil obránce.

„Nemyslím si, že to bylo úplně v hlavě. Vstoupili jsme do zápasu dobře, ale ve druhém poločase jsme možná doufali, že ten dobrý výsledek udržíme, ovšem samo to prostě nikdy nepůjde. Měli jsme do toho více šlapat,“ doplnil sebekriticky.

První gól soupeře uklidnil, pak si začal věřit, tvrdí slávista Frydrych
Video se připravuje ...

Frydrych nebyl v základní sestavě, na hřiště se ale dostal kvůli zranění Jana Mikuly už po několika minutách. „Stačil jsem se jen chvíli rozcvičit u lajny. Ale na druhou stranu nemáte ani čas myslet na to, kdo proti vám stojí, jdete do zápasu v klidu a uvolněný. Byl to teprve začátek utkání, myslím, že jsem se do toho dostal,“ tvrdil.

„Strašně jsem se těšil, že si konečně zahraju Evropskou ligu, jen mě mrzí, jak to dopadlo,“ dodal šestadvacetiletý fotbalista, který tentokrát nastoupil na pravém beku. „Stoper je mi o něco bližší, ale snažím se vždy odvést maximum tam, kam mě trenér postaví. I na beku už jsem odehrál dost zápasů, ačkoliv nejsem ofenzivní typ obránce, který by létal nahoru dolů,“ přiznal.

Přitom to byl právě Frydrych, kdo mohl v závěru výsledek alespoň korigovat. „Snažil jsem se míč hlavou jen tečnout, bohužel skončil na břevně,“ litoval své šance.

Slavia tak gól nedala a Anderlecht v Praze vyhrál 3:0. Že by ale byla odveta pouze formalitou, to Frydrych odmítl. „Jestli je postup utopie? To není, je to fotbal. Máme před sebou ještě celý zápas, může se stát cokoliv, i když to bude strašně těžké,“ zakončil.

Kouč Slavie Uhrin: Poháry hrajeme, abychom zjistili, na co hráči mají
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia Praha - Anderlecht Brusel 0:3. Sen o pohárech se vzdálil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud