26. srpna 2016 • 00:02

Kouč Liberce Trpišovský: Tribuna? Bylo to hrozné, už to nechci zažít

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský už nechce zažít zápas na tribuně, kde musel sledovat dnešní odvetu 4. předkola Evropské ligy s Larnakou kvůli tomu, že byl vykázaný z lavičky v závěru úvodního duelu na Kypru. Přestože jeho tým už o půli vedl 3:0, kouč v hledišti trpěl nervozitou. Druhého postupu do základní skupiny si cení stejně jako prvního a při losu by si přál ostrovního soupeře.



"Bylo to pro mě hrozné, nechci už tohle zažít. Na jedné straně jsem měl výborný přehled o hře, ale na druhou stranu na tribuně nemůžete nic dělat. Na lavičce se aspoň můžete hýbat, ale tady sedíte mezi pěti lidmi, vidíte, jak hráč běží na Bartošáka a nic neuděláte," řekl Trpišovský na tiskové konferenci, kam po postupu Liberce dorazili i všichni tři jeho asistenti Zdeněk Houštecký, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář. "Dneska byli čtyři hlavní trenéři," smál se Trpišovský.

Před zápasem ho uklidnil proslov s hráči na hotelu. "Byli jsme strašně blízko, a kdybychom nepostoupili, bylo by to brané už jako neúspěch. Na hotelu jsem ale na hráčích viděl, že tam dají vše, že za tím postupem jdou. To mě uklidnilo," uvedl Trpišovský.

Liberec - Larnaka: Baroš sólem zařídil gól pro Sýkoru na 1:0
Video se připravuje ...

Trenérské kvarteto po loňském příchodu do Liberce dokázalo se Slovanem podruhé za sebou postoupit do skupiny Evropské ligy. "Oba dva postupy jsou krásné, těžko se to porovnává. Vloni jsme byli v roli outsidera a nikdo nám moc nevěřil, že postoupíme. Na druhou stranu tady byli zkušení hráči Pavelka, Šural, Bakoš," řekl Trpišovský.

"Letos to bylo daleko složitější, i když to podle výsledku nevypadá, Larnaka byla jednoznačně nejtěžší z loňských i letošních soupeřů. My jsme měli o mnoho míň zkušené mužstvo, o to to bylo těžší. Je to neskutečný zážitek to znovu prožít," dodal Trpišovský.

Hráči skákali do střel

Liberecké trenéry dnes nadchnul výkon týmu hlavně v první půli, kdy Slovan vstřelil všechny tři góly. "Fungovali jsme jako jedno velké srdce. Kluci splnili úplně vše, co jsme si řekli. Když půjdeme dál touto cestou, dokážeme ještě hodně velkých věcí," mínil Houštecký.

"Je neskutečné, že hráči i za stavu 3:0 skáčou do střel, nastavují vlastní hruď, záda, hlavu a nechali by si utrhnout ruce, jen abychom nedostali gól," doplnil Köstl.

Liberec - Larnaka: Úvod snů! Sýkora přidal druhý gól už v 15. minutě
Video se připravuje ...

Liberečtí nyní mají společné přání, aby jim los přisoudil Manchester United. "Cítím to i z hráčů. Za dva roky jsme toho procestovali hodně a na ostrovech jsme ještě nebyli. Já tam nikdy nebyl ani v civilním životě. Je to pro nás obrovský cíl, přejeme si velkoklub," řekl Trpišovský.

"Vláďa Coufal mi říkal, že když hráli na Seville, tak šel na záchod a první na co si vzpomněl, že tam seděl Ronaldo, když hráli španělskou ligu. Takže já bych si přál, abychom šli takhle na záchod na Manchester," dodal se smíchem.

 

Liberec - Larnaka: Neuvěřitelné! Sýkora stihl hattrick za 41 minut
Video se připravuje ...

Pokorný: Letos byl postup lehčí než loni, ale museli jsme podat skvělý výkon
Video se připravuje ...

Baroš po postupu do EL: Kluci se můžou prodat do Evropy
Video se připravuje ...

Sýkora: Je oprávněné, to co se kolem mě dneska děje
Video se připravuje ...

Liberec - Larnaka: Dúbravka v závěru chytil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud