Jonáš Bartoš
30. září 2016 • 07:35

Plzeň na Austrii brzdil talent z Baníku Stronati: Trošku jsme je vymazali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Poprvé v sezoně nakoukl do sestavy Austrie Vídeň a hned se dočkal pikantního duelu. Patrizio Stronati odehrál v obraně rakouského protivníka celé utkání proti Viktorii Plzeň (0:0), svůj part zvládl bez větších zaváhání. „Mohli jsme ho párkrát nachytat,“ řekl na adresu jednadvacetiletého talentu, který přestoupil do ciziny z Baníku Ostrava, západočeský útočník Tomáš Poznar.



Stronati zamířil do Austrie v lednu 2015. Po podzimu v Baníku, kdy vynechal jediné ligové utkání, přijal výzvu z ciziny. V Rakousku na jaře nastupoval téměř pravidelně, jenže od ročníku 2015/16 téměř ani ťuk.

Na tribuně, v lepším případě na lavičce začal i aktuální sezonu, šance v základu se dočkal až ve čtvrtek proti Plzni. „Trenér už mi něco naznačil během týdne, potvrdil mi to až den před zápasem. Vzal si mě bokem, řekl mi, že budu hrát a mám se na sto procent připravit. Sdělil mi i nějaké taktické pokyny a dneska jsem začal od začátku,“ popsal po bezbrankovém duelu Stronati.

Mládežnický reprezentant neskrýval, že pro něj šlo o významné utkání. „Určitě. Byl jsem víc hecnutý, namotivovaný. Šlo o český tým, z Česka pocházím, o to víc jsem si chtěl zahrát,“ řekl důrazný stoper, který má českou matku a italského otce.

Jednadvacetiletý hráč si i přes chybějící herní praxi vedl obstojně, plzeňští útočníci se za celý zápas do větší šance nedostali. „Týmově jsme do toho šli naplno, všichni jsme odevzdali maximum. Že se nepodařilo vstřelit gól, to se na nás asi neusmálo štěstí. Já osobně jsem zhruba od sedmdesáté minuty cítil, že už mi chybí fyzická zdatnost. Jak bych to řekl… Mohl jsem, ale cítil jsem se slabší, protože jsem dlouho nehrál, nemám herní praxi a vytížení,“ hodnotil svůj výkon Stronati.

Do sestavy se dostal kvůli zraněním svých konkurentů. „Trenér před sezonou vybral hráče a řekl mi, že jsem čtvrtý stoper, že mám trénovat a makat. Snažil jsem se udělat všechno pro to, abych hrál. Myslím, že se mi to dneska trošku vrátilo, jsem za to rád a samozřejmě v tom budu pokračovat. Možná, že kdybych takhle makal úplně od začátku, jak jsem měl, možná bych byl druhý nebo třetí stoper. Ale to už je teď jedno, hrál jsem a na tomhle výkonu chci stavět,“ předsevzal si Stronati.

Jeho výkon ve čtvrtečním duelu Evropské ligy ocenili i plzeňští hráči. Přesto je mrzelo, že domácí defenzivu nezaměstnali víc. „Stronatiho znám ještě z Baníku. Je to silový hráč, to dneska potvrdil. Ale je na něm vidět, že není rozehraný, mohli jsme ho párkrát nachytat, trošku se bál hrát. Ale podal slušný výkon, my jsme měli obranu víc provětrat nějakými gólovými situacemi,“ přiznal útočník Tomáš Poznar.

Na Stronatim bylo znát, že si příležitosti v utkání hodně váží. „Určitě, je to velká motivace do další práce a jsem za to strašně rád,“ usmíval se. „Kluci mě pochválili, říkali, že dobrý. Za to jim děkuju,“ uzavřel hodnocení utkání. 

Patrizio Stronati s Tomášem Poznarem v utkání základní skupiny EL
Patrizio Stronati s Tomášem Poznarem v utkání základní skupiny EL

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud