16. února 2017 • 05:00

Sparťanská mise v Rostově: mráz, zastaralý stadion a zákopová válka

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejásali, když jim prosincový los pro úvod vyřazovací části Evropské ligy přidělil Rostov (19:00 ONLINE na iSport.cz). Na Letné dobře věděli, že k tomu nemají žádný důvod. Daleká cesta na Východ, mrazivé počasí, do toho soupeř, který v základní skupině Ligy mistrů sestřelil i mocný Bayern Mnichov. To ale ještě šéfové Sparty netušili, co přijde před samotným zápasem.



Je to běžná praxe. Z realizačního týmu se vybere jeden člen, který se věnuje důkladnému načtení soupeře, mapuje jeho silné i slabší stránky. V případě Rostova tato role připadla asistentovi Zdeňku Svobodovi. Zkušený kouč měl ale práci pořádně ztíženou, Rusové totiž rozjeli zákopovou válku.

Místo do Valencie, kde Sparta absolvovala herní soustředění, zamířil Svoboda do Turecka. Tam se chystal Rostov. Všechny své zápasy i tréninky ovšem uzavřel. Snažil se tím zamezit, aby česká strana pohodlně získala jakékoli informace. „Asi ani není vhodné říkat, jak jsem ta utkání viděl já, ale možná to ze mě po tom dvojutkání vyleze a všichni se budeme moct zasmát,“ prohodil Svoboda.

Zázemí stadionu v Rostově je zastaralé
Zázemí stadionu v Rostově je zastaralé

Rovněž Sparta se snažila před sokem držet karty u těla, i přes přítomnost zvěda na španělském soustředění si nechala v rukávu triumfy. „Není to nic nestandardního, běžná praxe,“ usmál se hlavní trenér Tomáš Požár.

Běžné budou i podmínky, v jakých se zápas bude odehrávat. Tedy, pro Rusko běžné. Pro české kluby hlavně nepříjemné. V Rostově se očekává teplota kolem minus deseti stupňů, na včerejším tréninku se hráči přesvědčili, že kvalita trávníku není valná.

Podobné je to i se stadionem. Zastaralý stánek Olimp-2 skýtá minimum komfortu. Betonový základ obepínají čtyři rozlehlé tribuny, přičemž pouze ta hlavní je krytá. Za obě branky pořadatelé nahromadili všudypřítomný sníh. V ochozech se očekává návštěva zhruba deset tisíc lidí. A pro Pražany mimořádně krušný večer.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 2. • 19:00
FK Rostov
FK Rostov
4:0
ONLINE
16. února
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 15. M. Mevlja, 38. Poloz, 40. Noboa, 68. Azmoun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Medveděv – Kalačev, M. Mevlja, Navas, Granat, Kudrjašov – Noboa, Gaţcan (C), Jerochin (83. Prepeliţă) – Bucharov (67. Azmoun), Poloz (74. Děvič).

Hosté: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Vácha (80. Mario Holek) – Albiach (77. Hybš), Dočkal (C) (87. Lafata), Sáček, Konaté – Juliš.

Náhradníci

Domácí: Azmoun, Děvič, Bajramjan, Kirejev, Terentěv, Prepeliţă, Gošev

Hosté: Bičík, Čermák, Havelka, Holek, Hybš, Lafata, Pulkrab

Karty

Hosté: Konaté, Konaté (č), Dočkal

Rozhodčí

Nijhuis – Gözübüyük, Higler (vš. Nizozemsko)

Stadion

Stadion Olimp - 2, Rostov. Kapacita: 15,840.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud