23. února 2017 • 22:55

Sparta - Rostov 1:1. Karavajev vylepšil dojem, Costa viděl červenou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se rozloučili s Evropskou ligou remízou 1:1 s Rostovem, který po úvodní domácí výhře 4:0 jasně postoupil do dalších bojů. Byť jen teoretické naděje na zázrak rázně uťal hostující Dimitrij Poloz už ve 13. minutě, sparťané pak přišli o zraněného Matěje Pulkraba. Ve druhé půli přišla ještě další studená sprcha v podobě druhé žluté karty pro Costu, závěrečný dojem alespoň trochu parádním gólem z 84. minuty napravil Vjačeslav Karavajev.



Sparta tak sice udržela domácí neporazitelnost v této pohárové sezoně, nedokázala však zopakovat loňské čtvrtfinále, kde vypadla s Villarrealem. Přesto byla jediným českým klubem, který si zahrál na jaře na evropské scéně. V pohárech v této sezoně vydělali Pražané zhruba 150 milionů korun.

Sparťanský trenér Požár udělal oproti prvnímu utkání v Rostově tři změny v sestavě. Konatého nepustil do hry trest za vyloučení v úvodním duelu, režisér hry Dočkal vyjednává o přestupu do Číny a jen na lavičce zůstal Vácha.

Letenští nastoupili do souboje o senzaci s dvěma útočníky Julišem a Pulkrabem, který odehrál první minuty na jaře. Po výsledku 0:4 v úvodním duelu ještě v soutěžích UEFA nedokázal postoupit žádný tým a sparťanská šance na zázrak žila do třinácté minuty. Bucharov s Polozem si pohráli s domácí obranou a druhý jmenovaný z první uklidil míč přesně k tyči.

Šural: Dočkal by chyběl i leckterému evropskému týmu
Video se připravuje ...

Až poté zahrozila Sparta, po teči hostujícího Navase se balon snášel pod břevno, ale gólman Medveděv jej stihl přizvednout na roh. Po půlhodině měli Letenští k vyrovnání ještě blíž, když Karavajev trefil břevno.

Pět minut před poločasem skončil zápas pro Pulkraba, který utrpěl při vzdušném souboji s protihráčem krvavé zranění a odjel do nemocnice. Místo něj nastoupil Šural. Po přestávce se pak dostal na trávník také mladík Havelka, jenž nahradil Mazucha.

Sparta druhou půli zahájila náporem. Hosté se chvílemi nedostávali ani za půlku, ale domácím se nedařilo v koncovce. Pražané se neprosadili po závaru v malém vápně ani po Julišově hlavičce.

V 67. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Costa a sparťané dohrávali v deseti. Ani v oslabení ale nesložili zbraně a dokázali srovnat, když se v 84. minutě prokličkoval mezi obránci Karavajev a technickou střelou do horní části branky zaznamenal čestný úspěch domácích.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:1
ONLINE
23. února
21:05
FK Rostov
FK Rostov
Góly

Domácí: 84. Karavajev

Hosté: 13. Poloz

Sestavy

Domácí: Koubek – Karavajev, Mazuch (46. Havelka), Michal Kadlec, Nhamoinesu – Sáček, Čermák, Mario Holek (C), Albiach (70. Hybš) – Juliš, Pulkrab (40. Josef Šural).

Hosté: Medveděv – Kalačev, M. Mevlja, Navas, Granat (70. Terentěv), Kudrjašov – Noboa, Jerochin, Gaţcan (C) (46. Prepeliţă) – Bucharov (46. Azmoun), Poloz.

Náhradníci

Domácí: Bičík, Havelka, Hybš, Lafata, Šural, Vácha, Vatajelu

Hosté: Gošev, Bajramjan, Děvič, Doumbia, Prepeliţă, Terentěv, Azmoun

Karty

Domácí: Nhamoinesu, Nhamoinesu (č), Josef Šural

Hosté: Bucharov, Kalačev, Jerochin

Rozhodčí

Göçek – Eyisoy, Yilmaz (vš. Turecko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

13 413 diváků

Holek: Naše vyloučení v pohárech? Nechci to ani komentovat
Video se připravuje ...

Karavajev: Teď musíme pracovat, odstraňovat chyby a vyhrát titul
Video se připravuje ...

Dmitri Poloz otevřel skóre zápasu a sebral Spartě poslední naděje na postup
Dmitri Poloz otevřel skóre zápasu a sebral Spartě poslední naděje na postup

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud