23. listopadu 2017 • 20:50

Plzeň - FCSB 2:0. Viktoria slaví postup, jarní boje trefili Petržela s Kopicem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně postoupili do vyřazovací fáze Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby v pátém utkání skupiny G doma porazili bukurešťský FCSB 2:0 a mají kolo před koncem jistotu, že společně s rumunským soupeřem budou v soutěži pokračovat i na jaře. Viktoria díky gólům Milana Petržely a Jana Kopice ze druhého poločasu zdolala někdejší Steauu na čtvrtý pokus v této sezoně. Plzni pomohl k postupu i výsledek druhého zápasu ve skupině, v němž Lugano zvítězilo 1:0 nad Beer Ševou. Na stadionu izraelského týmu Západočeši za dva týdny podzimní část EL uzavřou.



Góly

Domácí: 50. Petržela, 76. Kopic

Hosté:

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (88. Živulić), D. Kolář (83. Čermák), Kopic – Řezníček (66. Bakoš).

Hosté: Vlad – Enache, Planić, Bălașa (C), Júnior Morais – O. Popescu, Filip (46. F. Tanase) – Golofca (46. Nedelcu), Man, Coman (64. Budescu) – Alibec.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Kovařík, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák, Živulić

Hosté: Niță, Larie, Nedelcu, Gnohéré, Tanase, Budescu, Amorim

Karty

Hosté: Man, Enache

Rozhodčí

Ivan Bebek – Goran Pataki, Miro Grgić – Mario Zebec, Goran Gabrilo (všichni CRO)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 197 diváků

Trenér Vrba udělal v základní sestavě dvě změny oproti ligovému utkání se Slováckem. Brankář Hruška tradičně v pohárech zastoupil Kozáčika , v útoku hrál Řezníček místo Bakoše. Znovu chyběli zranění Krmenčík a Zeman .

Plzeň začala aktivněji a víc držela míč, ale první šanci si v šesté minutě vypracovali hosté. Golofca se prokličkoval ke střele, ale Hruška ji zlikvidoval. Na druhé straně Petržela trefil boční síť.

FCSB se hodně snažil hrát na brejky. Po jednom z nich Alibec utíkal sám na Hrušku, ale nepříliš razantní střelou domácího brankáře nezaskočil. Dobrý zákrok předvedl i rumunský gólman Vlad proti pokusu Řezníčka.

Obrovskou šanci pak zahodil Kolář , který byl sám na značce penalty, ale zaváhal se zpracováním. Na konci poločasu domácí bukurešťského soupeře sevřeli a měli další slibné příležitosti, dvě z nich neproměnil Řezníček.

Viktoria výborně vstoupila do druhé půle. Hrošovský ve 49. minutě našel povedeným centrem za obranu Petrželu, který sám před Vladem nezaváhal.

FCSB mohl brzy odpovědět, Balasovu ránu z přímého kopu však Hruška vytáhl na roh. Druhý gól na druhé straně odmítl Kopic a po úniku zamířil těsně vedle. Plzeňští pak trochu přenechali iniciativu soupeři. Hruška znovu podržel lídra české ligy, když vyrazil Tanaseho střelu.

Domácí v 76. minutě přidali druhou branku. Po Řezníkově průniku nejprve Kopice fantasticky vychytal gólman FCSB, ale Hořavovu dorážku pak znovu Kopic hlavou šťastně tečoval do sítě. Závěr už si plzeňské mužstvo pohlídalo a na svém stadionu vyhrálo čtvrtý pohárový duel po sobě.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 6 4 0 2 13:8 12
2. Steaua 6 3 1 2 9:7 10
3. Lugano 6 3 0 3 9:11 9
4. Hapoel Be'er Sheva 6 1 1 4 5:10 4

Vrba po postupu Plzně: Jsem rád, že starší hráči ukazují lidem, že fotbal hrát umějí
Video se připravuje ...

Petržela: Být sám před gólmanem? Takové góly jsou nejtěžší
Video se připravuje ...

Záložník Plzně Hořava: Klíč k postupu? Vítězství na našem stadionu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud