6. prosince 2017 • 19:55

Vrba: Dárek k narozeninám? Tlačenku v Izraeli nemůžu, takže výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože fotbalisté Plzně mají před posledním utkáním základní fáze Evropské ligy v Beer Ševě jistý postup, trenér Pavel Vrba chce ve čtvrtek nasadit nejsilnější možnou sestavu a zabojovat o první místo ve skupině. To si Viktoria zajistí, pokud v Izraeli zvítězí a vedoucí FCSB v Bukurešti ztratí body s Luganem.



"Je to příjemnější než být nervózní před zápasem, ve kterém bychom museli k postupu uhrát plichtu. Zápas je asi méně emotivní než poslední v lize nebo evropských pohárech. Na druhou stranu hrajeme o body, koeficient, postavení. Pokud máme šanci být první, což by přineslo nasazení v play off, budeme se o to prát," řekl Vrba na dnešní tiskové konferenci.

V Beer Ševě očekává vzhledem k situaci ve skupině otevřenější fotbal. "Vycházíme to z toho, jak se to vyvinulo. Jsme postupující. Pro diváky bude zajímavější, když se bude hrát otevřeně, než kdyby se bránilo v devíti lidech. My budeme chtít hrát fotbal, jaký předvádíme na podzim," uvedl bývalý kouč reprezentace.

Kvůli zdravotním problémům nemůže nasadit obránce Tomáše Hájka, záložníky Martina Zemana s Diegem Živuličem a útočníka Jakuba Řezníčka, další opory ale v posledním utkání roku šetřit nebude. "V první části soutěže jsme dokázali, že pokud se nám zraní někteří hráči, dokážeme je nahradit. Je to poslední zápas, nemáme se proč šetřit na víkend. Budeme se snažit hrát v té nejsilnější sestavě," prohlásil Vrba.

Plzeň v úvodním vzájemném souboji na konci září doma porazila Beer Ševu 3:1, i tak plzeňský trenér izraelského mistra hodně chválil. "Hráčům něco ukážeme, ale vycházíme z toho, že Beer Ševa je silná. Pokud nepodáme optimální výkon, nebude to stačit," upozornil Vrba.

K dnešním 54. narozeninám si nemohl dát oblíbenou tlačenku a životní jubileum by nejraději oslavil čtvrteční výhrou. "Mám rád tlačenku, tady se budu muset obejít bez ní. Máme před sebou zápas, budeme slavit doufám ve čtvrtek po zápase," podotkl Vrba.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud