26. února 2014 • 13:15

Van Persie se opřel do spoluhráčů. Překážíte mi, soptil po prohře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už bylo moc. Robin van Persie, loňský král střelců Premier League, už nedokázal skrýt naštvání. Prohra Manchesteru United v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů na hřišti 0lympiakosu Pireus (0:2) s ním pořádně zacloumala. "Spoluhráči se často pohybují v mém prostoru," stěžoval si po utkání v rozhovoru pro nizozemskou televizi.



Manchester United se topí v hrůzné sezoně. V takové, jakou za dob panování Alexe Fergusona klub nezažil. V lize až 6. místo, patnáctibodová ztráta na vedoucí Chelsea. Teď navíc hrozí i vyřazení v Lize mistrů, kde osmifinálový duel začali United porážkou 0:2 na hřišti Olympiakosu Pireus.

"Byl to náš nejhorší výkon, opravdu se nám nic nedařilo. Přijeli jsme sem odhodláni vyhrát, předvést se, ale nepředvedli jsme vůbec nic," uznal zklamaný trenér Moyes, podle mnohých hlavní viník tápání anglického mistra.


Porážka na řecké půdě vytočila i samotné hráče. Někteří sice volili diplomatická slova, ne ale Robin van Persie. Hvězdný útočník v rozhovoru pro nizozemskou televizi mluvil natvrdo, bez žádných skrupulí.

"Spoluhráči mi překáží. Chodí do prostoru, kde potřebuji hrát já," zlobil se Van Persie při odpovědi na otázku, proč si musel pro balony chodit tak hluboko do pole.

"Když naše hráče vidím v mé zóně, je pro mě těžké hledat si jinou pozici. Tím musím změnit svůj pohyb, což je podle mě škoda," nelíbilo se 30letému útočníkovi.

VIDEO: rozhovor Van Persieho pro nizozemskou televizi

Van Persie, stejně jako celý tým, předvedl na řecké půdě mizerný výkon. S ofenzivním parťákem Rooneym si přihrál jen jednou - při úvodní rozehrávce, jinak nic. Největší šanci, kdy ho ve vápně našel Chris Smalling, sám před gólmanem vysoko přestřelil.

"Tu střelu jsem moc uspěchal. Je to velká škoda, protože jsem se do jiných šancí moc nedostal. V takové situaci musím skórovat," uvědomoval si Van Persie.

Kouč Moyes se po porážce od Pirea dostal pod ještě větší tlak. "Pracuje velmi tvrdě, stejně jako my. Jsou momenty, kdy hrajeme dobře, jindy se nám zase nedaří, nemáme štěstí. Je jednoduché na někoho ukázat prstem, ale takový já nejsem. Především se musíme zlepšit my hráči," zastal se RVP kritizovaného vládce střídačky na Old Trafford.

Robin van Persie v utkání s Olympiakosem Pireus, které United prohráli 0:2
Robin van Persie v utkání s Olympiakosem Pireus, které United prohráli 0:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud