9. dubna 2014 • 14:38

Tady chtějí vyřadit Barcelonu. Pod tribunou Atlétika jezdí auta

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Když jsem dorazil na tiskovou konferenci Barcelony, nestačil jsem se divit. V místnosti bylo víc než 150 novinářů a napočítal jsem 41 televizních kamer. Jde o hodně, odveta s Atlétikem ve čtvrtfinále Ligy mistrů nenechává v klidu snad nikoho ve Španělsku.



Hrají spolu sice dva týmy z jedné země, ale na tiskovce to vypadalo spíš opačně. Odpovědi Césca Fábregase a kouče Gerarda Martina se tlumočily nejen do angličtiny, ale také do katalánštiny.

Po tiskové konferenci se novináři a televizní štáby přesunuli na předzápasový trénink Barcelony a nutno dodat, že zástupci sedmé velmoci zabrali téměř polovinu hlavní tribuny stadionu Vicenteho Calderóna.

Všichni žurnalisté mohli vidět, že Lionel Messi se při tradičním bagu asi jako jediný ani nezpotil. Míč na noze mu opravdu sedí nejlépe ze všech. Zatímco třeba Alexis Sánchez se musel uprostřed kruhu honit za balonem snad desetkrát a ostatní v průměru pětkrát, Messi běhal mezi přihrávkami spoluhráčů pouze jednou.

Tak by měl vypadat nový domov pro fotbalisty Atlétika Madrid
Tak by měl vypadat nový domov pro fotbalisty Atlétika Madrid

Atlético ve španělské lize pořádně prohání tradiční rivaly Barcelonu a Real Madrid. I proto je v útrobách stadionu Vicenteho Calderóna před důležitým zápasem cítit optimismus.

Ptal jsem se místních novinářů v tiskovém středisku, koho tipují na postup. Většina věřila ve vítězství domácích a zvedla palec nahoru. Vzápětí ovšem téměř každý okamžitě dodal, že to bude hodně těžké a pokud nebude hrát Diego Costa, pak prý dvojnásobně.

Atlético postup moc potřebuje i kvůli financím. Pořád je to klub, který má velké dluhy, údajně až 400 milionů eur. Přesto touží po novém stadionu. Ten starý, pod jehož hlavní tribunou jezdí automobily po čtyřproudové silnici, už nestačí.

Jak by nová aréna Rojiblancos měla vypadat, jsem si mohl prohlédnout cestou do kanceláře UEFA, kam jsem si šel pro akreditaci. Na chodbách najdete hned několik vizualizací nového stánku i vitríny s trofejemi. Jsou plné, Atlético v posledních letech sbírá jednu trofej za druhou a na další poháry už skoro není místo. I kvůli tomu by se nový stadion hodil.

Zápas Atlético Madrid - FC Barcelona vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hosty moderátora Libora Boučka ve studiu budou Marek Jankulovski a Martin Hašek. Zápas z Madridu komentuje Radek Macháček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud